Anadolu Üniversitesinde "Çanakkale Şehitleri" Anıldı - Son Dakika
Yerel

Anadolu Üniversitesinde "Çanakkale Şehitleri" Anıldı

Anadolu Üniversitesinde "Çanakkale Şehitleri" Anıldı

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesinin düzenlediği “Çanakkale Zaferini Kutlama ve Şehitleri Anma Programı Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezinde (AKM) gerçekleştirildi.

17.03.2017 17:53

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesinin düzenlediği "Çanakkale Zaferini Kutlama ve Şehitleri Anma Programı Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezinde (AKM) gerçekleştirildi.

Programa Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Coşkun Bayrak, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından "16 Mart Türkiye'de Öğretmen Okullarının Kuruluşu'nun 169'uncu" yıl dönümü nedeniyle hazırlanan 56 farklı çalışmanın bulunduğu "Öğretmenlik ve Öğretmen Okulları" konulu fotoğraf ve resim sergisinin açılışıyla başladı.

Çanakkale Zaferi inancın zaferidir

Çanakkale Zaferinin 102'nci yıl dönümü nedeniyle gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Coşkun Bayrak, "Çanakkale Zaferine baktığımız zaman, bu zafer Türkiye Cumhuriyeti için önemli bir yere sahiptir. Bu zafer, yoksulluk içerisinde verilmiş bir mücadelenin, düşman kuvvetlerinin bütün teknolojik üstünlüklerine rağmen bitmeyen azmin ve inancın sonucunda gerçekleşmiştir. Bizim diriliş destanımız Çanakkale'de yazıldı. Çanakkale zaferinde 15-16 yaşındaki gençlerin çok büyük bir emeği var ve biz onların anılarına sahip çıkabilirsek ne mutlu bize" ifadelerine yer verdi.

Açılış konuşmasının ardından program, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Prof. Erol İpekli'nin yönettiği Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyeleri Okutman Süleyman Karaahmet ve Öğr. Gör. Furkan Aktakka'nın sahnelediği "Ah Bir Ataş Ver" oyunu ile devam etti.

Programın son bölümünde ise Eğitim Fakültesi Müzik Topluluğu tarafından Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Okutmanı Mehmet Alan ve Öğr. Gör. İbrahim Gürgen'in şefliğinde, "Türküler ve Şiirler" konseri gerçekleştirildi. Çanakkale Destanını anlatan şiirler ve türkülerin sunulduğu konserde, "Çanakkale İçinde Vurdular Beni, Eledim Eledim Höylük Eledim, Magusa Limanı, Hey Onbeşli, Çalın Davulları, Gerizler Başından Atlayamadım, Vardar Ovası ve Sarı Saçlım Mavi Gözlüm" eserleri seslendirildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Anadolu Üniversitesinde 'Çanakkale Şehitleri' Anıldı - Son Dakika


Advertisement