Anaokulunda "Sağlıklı Beslenme" Semineri Verildi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Anaokulunda "Sağlıklı Beslenme" Semineri Verildi

11.01.2012 11:40

Kırıkkale'de anaokulu öğrencilerine sağlıklı beslenme konusunda bilgiler verildi.

Kırıkkale'de anaokulu öğrencilerine sağlıklı beslenme konusunda bilgiler verildi.

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü diyetisyeni Burçin Tekinel tarafından, Pakize Akalınlı Anaokulu'nda sağlıklı beslenme konusunda yapılan sunum sırasında öğrencilerin, sürekli olarak tükettikleri ve sağlık açısından olumsuz sonuçlar doğurabilecek yiyecekler anlatıldı.

Tekinel, seminerde öğrencilere sağlıklı her besin grubundan yeterli miktarda tüketildiğinde sağlıklı beslenmiş olacaklarını anlatarak, şekerleme, çikolata, cips, asitli içeceklerin yerine taze sıkılmış meyve suyu, ayran, süt gibi içeceklerin, kuruyemiş ve meyveleri tercih etmelerini söyledi.

Seminerde, öğrencilere ayrıca sağlıklı beslenme ve temizlik konulu çizgi film izlettirildi.

Pakize Akalınlı Anaokulu Müdürü Hatice Özdemir, sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmak için bundan sonraki aşamada velilere yönelik, "Çocuklara sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırma" konusunda bir seminer daha düzenleneceğini belirtti.

- KIRIKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Anaokulunda 'Sağlıklı Beslenme' Semineri Verildi - Son Dakika


Advertisement