Ankara Valisi Yüksel Haymana'da - Son Dakika
Yerel

Ankara Valisi Yüksel Haymana'da

Haymana İlçesinde İncelemelerde Bulunan Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Cumhuriyet Tarihinde İlçeye Bağlı Yenice Beldesini Ziyaret Eden İlk Vali Oldu.

23.02.2011 11:44

Haymana ilçesinde incelemelerde bulunan Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Cumhuriyet tarihinde ilçeye bağlı Yenice beldesini ziyaret eden ilk vali oldu.

Vali Yüksel, beraberinde Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Vali Yardımcısı Şentürk Uzun ve İl Jandarma Komutanı Albay Niyazi Erhan Patır ile birlikte Haymana Kaymakamı Hüseyin Karameşe'yi ziyaret ederek, ilçenin sorunları hakkında brifing aldı.

Eğitim konusuna çok önem verilmesi gerektiğini belirten Yüksel, "Sadece Haymana'da değil, Ankara'da hiç kimsenin (ben cahil kalacağım) deme hakkı yok. Okuma-yazma bilmeyenlerin oranını sıfırlayana kadar çalışmalarımıza devam etmemiz gerekir" dedi.

Yüksel, Haymana'da tarım, hayvancılık ve termal turizmin geliştirilmesi gerektiğine dikkati çekti. Vali Yüksel, termal bulunan bir ilçenin kesme çiçeğin merkezi olması gerektiğini söyledi.

Daha sonra Haymana Belediye Başkanı Hacı Aysu'yu ziyaret eden Vali Yüksel ve beraberindekiler, ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı.

Aysu, Kurtuluş Savaşı'nın Haymana'nın Çaltepe bölgesinde kazanıldığını ifade ederek, bölgeye bir anıt yaptırılmasını istedi.

-SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ TEMSİLCİLERİ İLE GÖRÜŞTÜ-

Vali Yüksel, daha sonra sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve ilçe halkıyla bir termal tesiste bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada Vali Yüksel, Ankara'yı yönetenlerin, Ankaralılar'dan saklayacağı hiçbir şeyin olamayacağını ifade ederek, bundan sonra yapılacak çalışmalarda ortak akılla hareket edeceklerini söyledi.

Halkla olan bütün ilişkilerinde güveni esas alacaklarını dile getiren Yüksel, şöyle konuştu:

"İnsan haklarına saygılı davranacağız. Devletin kapısına gelen vatandaşımızı saygıyla karşılayacağız. Her vatandaşımızın sıkıntısını çözmeye çalışacağız. Kamuda çalışan tüm arkadaşlarımız ben de dahil, yaptığımız hizmetler konusunda hesap vermeye hazır olacağız. Buranın topraklarını yüreğiniz gibi gözünüz gibi koruyun. Elinizdeki zenginlikleri çok iyi değerlendirin. İddia ediyorum bunu yaparsanız 5 yıl sonra ya da 2020 yılında Haymana sesini dünyaya duyuracaktır."

Haymana'ya gelen kamu görevlilerinin bu kentte yaşamadığını, mesai bitiminde Ankara'ya gittiğini, hatta bazı esnafın da gündüz ilçede hizmet verdikten sonra Başkente döndüğünü öğrendiğini anlatan Vali Yüksel, özellikle kamu görevlilerinin ilçede ikamet etmesi için gerekli çalışmayı yapacaklarını bildirdi.

Vali Yüksel ve beraberindekiler, Haymana ilçesindeki kamu yatırımlarını inceledikten sonra Şerefligökgöz köyünü ziyaret etti.

Burada köylülerin sorunlarını dinleyen Vali Yüksel, sorunların giderilmesi için ilgili daire amirlerine talimat verdi.

Daha sonra köy meydanında incelemelerde bulunan Vali Yüksel, çocuklara oyuncak dağıttı.

Erkek çocuklara futbol topu veren Vali Yüksel, bir grup çocukla da top oynadı.

-CUMHURİYET TARİHİNDE İLK KEZ ZİYARET EDİLEN BELDE-

Ankara Valisi Yüksel, ilçeye bağlı Yenice beldesini de ziyaret etti.

Yüksel, belde sakinlerinin kurban etmek istediği boğayı bağışladı ve kesilmesine izin vermedi.

Yenice Belde Belediye Başkanı Celal Çetin, "Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir vali beldemizi ziyaret etti. Çok mutluyuz" dedi.

Vali Yüksel de sorunları yerinde tespit ettiklerini belirterek, Yenice beldesini ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Beldenin sorunları hakkında bilgi alan Vali Yüksel, altyapı sorununun giderilmesi konusunda da yetkililere talimat verdi.

Vatandaşlarla sohbet sırasında birlik ve beraberlik konusuna vurgu yapan Vali Yüksel, beraberinde gelen kurum müdürlerinin her birinin Türkiye'nin farklı kentlerinde doğup büyüdüklerini, ama şu anda Ankara için hizmet ettiklerini ifade etti. Yüksel, şöyle konuştu:

" Çanakkale'de yatan şehitlerimizin memleketleri ayrı gayrı değil. Şehitliği ziyaret ettiğinizde her bir şehidin Türkiye'nin farklı bölgesinden gelerek vatanı savunmuşlardır. Biz de bugün memleketimiz için vatanımız için çalışıyoruz. Hiç birimizin bir diğerinden farkı yok. Herkes ülkemizde eşit haklara sahip. Hakkarilisi de aynı, Edirnelisi de aynı, Ankaralısı da aynı."

Yenice'nin çok şirin bir belde olduğunu dile getiren Vali Yüksel, Yeniceliler'den eğitim konusuna hassasiyet göstermelerini istedi ve "Okuma-yazma bilmeyen tüm akrabalarınızın, kızlarınızın okumasına yardımcı olun" dedi.

Daha sonra beldede yapımı devam eden okul inşaatında incelemelerde bulunan Yüksel, 2011-2012 eğitim ve öğretim yılının açılışını bu okulda yapılması talimatını verdi.

Buradaki incelemelerinin ardından, beldede bulunan halı sahaya geçen Vali Yüksel, burada bulunan çocuklarla bir süre top oynadı.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ankara Valisi Yüksel Haymana'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement