Ankaralılar Hep Bir Ağızdan Venceremos'u Söyledi - Son Dakika
Yerel

Ankaralılar Hep Bir Ağızdan Venceremos'u Söyledi

Ankaralılar Hep Bir Ağızdan Venceremos\'u Söyledi

Çankaya Belediyesince düzenlenen gençlik konserinde sahne alan efsanevi İnti-İllimani Müzik Topluluğu And Dağlarından taşıdıkları özgürlük şarkılarıyla Ankaralılara coşkulu bir akşam yaşattılar.

21.05.2012 15:20

Çankaya Belediyesince düzenlenen gençlik konserinde sahne alan efsanevi İnti-İllimani Müzik Topluluğu And Dağlarından taşıdıkları özgürlük şarkılarıyla Ankaralılara coşkulu bir akşam yaşattılar.

Çankaya Belediyesince Anıtpark'ta düzenlenen konsere tam kadro katılan İnti İllimani Müzik Topluluğu, kuruldukları 1967 yılından bugüne tüm dünyada söylenegelen unutulmaz özgürlük şarkılarını kendini genç hisseden Ankaralılar için seslendirdiler.

Konser öncesi izleyenlere seslenen Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, 19 Mayıs'ta

gerçekleştirilen yürüyüş

ve Ezginin Günlüğü Konseri'nin ardından

19 Mayıs

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Etkinliklerinin son halkasını Anıtpark'da gerçekleştirdikleri İnti İlimani Konseri ile taçlandıracaklarını belirterek "19 Mayıs esarete bir başkaldırış ve büyük bir bağımsızlık tutkusunun simgesidir. Nitekim bugünün anlamını en iyi özetleyen sözlerden biri Atatürk'ün "Ya Bağımsızlık ya Ölüm!" şiarıdır. Bu yalnızca Anadolu'da bağımsızlık ateşini tutuşturan

çok önemli bir yaklaşım olmakla kalmamış giderek bütün ezilen ulusları etkilemiştir. Fidel Castro'nun "Ya Özgür Vatan ya Ölüm" şiarı da bu yaklaşımın Latin Amerika'daki uzantısı olmuştur. Şili'li müzik grubu İnti İlimani de şarkılarıyla sanat alanında bu felsefenin çok önemli bir temsilcilsidir.

68 ve 78 kuşağının

çok iyi bildiği, şarkılarını severek, etkilenerek, büyük bir coşkuyla söylediği bir gruptur. 'Ya Bağımsızlık ya Ölüm' diyen Atatürk'ümüzü anma gününde "Ya Özgür Vatan ya Ölüm" diye haykıran ünlü Şili'li devrimci müzik grubu İnti İlimani'yi Ankaralılarla buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Jorge Coulon, Christian González, Daniel Cantillana, Juan Flores, Efren Viera, Marcelo Coulon, Manuel Meriño ve César Jara'dan oluşan İnti-İllimani grubu şarkılarının öykülerini de anlattıkları konserde Ankaralılara coşkulu bir akşam yaşattılar.

Şili'den baladlarla başlayan konser her şarkıda geleneksel çalgıları olan chitarra, tiple colombiano, charango, quatro venezolano, sikus, quena, rondador, bombo leguero, zampoña, maracas, guiro, quijada ve pandereta gibi enstrümanları birbirlerinden devralarak çalan grup üyeleri And Dağlarının rüzgarını izleyenlere taşıyarak coşkuyu yükselttiler. Dünyanın dört bir köşesinde yıllardır dillerden düşmeden söylenen Venceremos şarkısını Allende'nin seçim kampanyası öncesinde bir gecede yazdıklarını anlatan Jorge Coulon, şarkı sözlerinin unutulmazlığının ardında Allende de çok sayıda Şilili politikacının katkılarının olmasından söz ederek şarkıya giriş yaptı. Venceremos, El Pueblo Unido Jamas Sera Vencido şarkılarıyla coşan izleyiciler kimi zaman sloganlarla, kimi zaman dans ederek sanatçılara eşlik ettiler.

Gecenin sonunda sanatçıların onuruna bir yemek daveti veren Başkan Tanık, Şili ile Türkiye'nin benzerliklerinden söz ederek İnti- İllimani'nin unutulmaz kadrosunu Ankara'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ankaralılar Hep Bir Ağızdan Venceremos'u Söyledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement