Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.TAPU Kadastro Bölge Müdürlüğü tarafından Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde 1 belde ve 15 köyde kadastro düzenleme çalışmaları yapılıyor.

27.10.2012 12:08

Foto: Kitap tanıtımından

===

Tapu ve kadastrolar yenileniyor

TAPU Kadastro Bölge Müdürlüğü tarafından Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde 1 belde ve 15 köyde kadastro düzenleme çalışmaları yapılıyor. Çalışmalarla ilgili olarak köy muhtarlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenleyen Antalya Kadastro İl Müdürü Recep Günaslan, çalışmalar sırasında vatandaşların arazilerinin başında bulunmalarını istedi. Öğretmenevi'nde yapılan toplantıya, Kaymakam Muhittin Pamuk, yüklenici firmaların yetkilisi ile kontrol mühendislerinden oluşan 5 kişilik heyet ve muhtarlar katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Kaymakam Pamuk, ilçe genelinde 1 belde ve 15 köyde yapılacak kadastro düzeltme çalışmalarıyla ilgili muhtarlara bilgi verdi. Geçen hafta itibariyle başlayan çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte köylerde yaşanan kadastro sorunun çözüleceğini belirten Kaymakam Pamuk, "Köylerde ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Çalışmalarla mülkiyet değişikliği olmayacak. Harita üzerinde değişiklikler yapılacak. Muhtarlarımız, çalışmalar sırasında arazi sahiplerini arazileri başlarında olmaları için uyarmalı" dedi.

ARAZİLERİNİZİN BAŞINDA BULUNUN

Tapu Kadastro İl Müdürü Recep Günaslan ise Kahyalar Beldesi ve 15 köyde yapılan düzeltme çalışmalarının en geç 10 ay içerisinde tamamlanarak tapuların dağıtılmasını hedeflediklerini söyledi. Düzeltme yapılacak bölgelerde arazilerde kesinlikle mülkiyet değişikliği olmayacağını vurgulayan Günaslan, "Sizlerden ricam, ölçüm yapılırken parsellerin başında bulunmanız. İhale sürecini hızlandırmak için bir an önce çalışmaları tamamlamamız gerekiyor" diye konuştu.

TAPULAR 10 AY'A KADAR DAĞITILACAK

Yapılacak teknik çalışmalar esnasında muhtarların ve bilirkişinin beyanının çok önemli olduğuna dikkati çeken Günaslan, "Vatandaşlarımızın, kendi arazilerinin sınırlarını göstermesini istiyoruz. Böylelikle çalışmaları daha sağlıklı yapabiliriz. Bugün yapılan düzenleme geçmişteki hataları düzeltmek için. Sizlere 15 gün önce geleceğimizi bildireceğiz. Bu süre içerisinde de muhtarlarımızın vatandaşlarımıza duyurmasını istiyoruz" dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Kaymakam Muhittin Pamuk ve Tapu Kadastro İl Müdürü Recep Günaslan ve muhtarlar

===

'Kocatepeliler',

projede buluştu

MİLLİ Mücadele'de zafere ulaşan Büyük Taarruz'un başladığı Kocatepe, bir projenin ilham kaynağı oldu. Kocatepe Anadolu Lisesi tarafından geliştirilen ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları çerçevesinde kabul edilen "Kocatepe'nin Renkleri", Kocatepe'nin tarihi anlamda tanıtımını sağlayacak. Proje Koordinatörü Coşkun Yazar, Kocatepe'nin Renkleri ile öğrencilerin ve Afyonkarahisar halkının farkındalığını artırmak istediklerini belirtti.

Yazar, "Adını Kocatepe'den alan kurum ve kuruluşların iştiraki ve işbirliği ile tarihi mirasın, kültürün ve sanatın keşfi yolculuğuna çıkmak, süreç sonunda tarih ile kültürü, kültür ile sanatı sosyal sorumluluklar ışığında buluşturmak amacıyla böyle projeye adım attık" dedi. Kocatepe'nin Türk Milleti için bağımsızlık ve özgürlük simgesi olduğuna dikkati çeken Yazar, "Kocatepe Ruhu'nu aşılamayı, Kocatepe'nin zulme ve emperyalizme başkaldırışın sembolü olduğunu bir kez daha haykırmayı istiyoruz" dedi.

15 Ağustos'ta başlayan projenin 15 Aralık'ta sonuçlandırılacağını anlatan Yazar, projenin 45 gönüllü katılımcı ve adını Kocatepe'den alan beş kurumla ile birlikte gerçekleştirileceğini söyledi. Yazar, Kocatepe Anadolu Lisesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Kocatepe İlköğretim Okulu, Kocatepe Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi, Kocatepe Gazetesi'nin proje seçildiklerini açıkladı.

Yazar, proje kapsamında bir web sitesi hazırlanacağını, afiş tasarımı, resim şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenleneceğini, projeye ilişkin dergi yayınlanacağını, tarihi mirasın keşfi konulu seminer ve benzeri etkinlikler, uçurtma şenliği ve konserler, aktif öğrenme etkinlikleri düzenleneceğini, televizyon ve radyo programları hazırlanacağını, yerel bir gazetede haftada bir gün projenin amacına uygun öğrenci yazılarının yayınlanacağını, Zafer Müzesi ve şehitlik ziyaretleri gerçekleştirileceğini aktardı.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Projeye katkı koyanlar bir arada.

===

Okul zili çevreyi

rahatsız etmeyecek

ISPARTA Milli Eğitim Müdürlüğü, okul zillerinin çevre de gürültü kirliliğine ve rahatsızlığı neden olmaması için bir dizi tedbirler aldı. Bu kapsamda zil çalma süreleri 5 saniye ile sınırlandırılırken, zil melodileri insanları dinlendirecek ve gürültü oluşturmayacak türden seçilecek. Isparta Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, okullarda gürültü niteliğine sahip zil seslerinin çevreye olumsuz etkilerini kısmen veya tamamen yok etmek istediklerini söyledi.

Zillerin, öğretmen, öğrenci ve okul çevresinde yaşayanların beden ve ruh sağlığını, huzur ve sükununu gürültü ile bozmayacak şekilde ses düzeyinin azaltılacağını kaydeden Caner, zillerin çalma süresinin 5 saniye ile sınırlandırılacağını belirtti. Caner, "Zil sesi sadece bina içinden duyulacak şekilde ayarlanacak. Eğitim-öğretim saatleri dışında, hafta sonu tatili ve diğer tatil günlerinde zillerin çalmaması için tedbir alınacak" dedi.

Okullarımızda yapılan her türlü tören ve konuşmalarda ses cihazlarının (megafon, hoparlör vs.) ses seviyesinin çevreye rahatsızlık vermeyecek şekilde ayarlanacağını ya da ses yayın cihazı kullanılmayacağını anlatan Caner, "Zil melodileri insanları dinlendirecek, gürültü oluşturmayacak türden seçilecek. Aşamalı olarak alınacak tedbirlerle, okullardan zil seslerinin tamamen kaldırılması hedeflenmektedir. Uyarı aracı olan zillerin seslerini kontrol altında tutmak ve zararlarından korunmak için gayret gösterilecek" diye konuştu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA/DHA

Foto: Milli Eğitim Müdürü Caner

===

Sandıklı Hükümet

Konağı'nda onarım

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi Hükümet Konağı binasının ısı yalıtım ve çevre düzenleme çalışmaları başladı

Düzenlemeyle hükümet binası ısı yalıtımı ve yeni görünümüne kavuşacak. Hükümet binası bahçesi de yeni düzenleme ile daha modern ve kullanışlı bir hale gelecek. Bahçe içersinde bulunan ağaçların çevresinin demir çerçevelere alınacağı, yerlerdeki betonun yerine renkli parke taşlarının döşeneceği öğrenildi. Resmi törenlerde çelenklerin sunulduğu Atatürk Büstü'nün çevresi düzenlenecek ve genişletilecek. Hükümet binasının 45 gün gibi kısa bir sürede tamamlanarak daha modern bir görünümle hizmetine devam edeceği açıklandı.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Düzenleme çalışmalarından

===

Manavgat'ta

bayramlaşma

KURBAN Bayramı dolayısıyla Manavgat'ta bayramlaşma töreni düzenlendi. Bayramlaşmaya Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Adem Uslu, Garnizon Komutanı Albay Metin Alkaya, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ragıp Güllü, Manavgat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Hacer Sert, İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Taşkıran, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Koçanlı, AK Parti İlçe Başkanı Ercan Mekteplioğlu, MATSO Başkanı Dr. Şükrü Vural, belde belediye başkanları, meslek odası ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile diğer ilgililer katıldı.

Bayramlaşmada konuşan Kaymakam Bulgurlu, Kurban Bayramı'nda bir arada olmanın, bayramlaşmanın heyecanı, mutluluğu ve onuru içerisinde olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Şükrü Sözen de, "Bu mübarek bayramlar birlikte olmamız, birbirlerimizin eksiklerini noksanlarını görmeden tamamlamaya çalışmamız gereken, özeleştiri yapmamız gereken zamanlardır" dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri bayramlaştı. Kaymakam Bulgurlu, Belediye Başkanı Sözen, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Güllü, sırasıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı personeli, ardından da Devlet Hastanesi'nde personelle bayramlaşarak, hastaları ziyaret ettiler.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Bayramlaşma

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement