Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.KEMER Turistik Otelciler Birliği (KETOB) ve Olympos Teleferik İşletmesi işbirliğiyle Kemer'in haritası hazırlandı.

02.05.2013 09:46

Foto: Kerevit avcıları-kerevit fabrikası, Abdullah Diler

===

Kemer'in haritası hazırlandı

KEMER Turistik Otelciler Birliği (KETOB) ve Olympos Teleferik İşletmesi işbirliğiyle Kemer'in haritası hazırlandı. Rose Residence Beach Otel'de düzenlenen toplantıda Kemer haritasının tanıtımı yapıldı. KETOB Başkanı Tayyar Gül ve Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü'nün ortaklaşa düzenlediği toplantıda, haritanın 20 bin adet basıldığı ve bu konuda Kemer'in büyük eksikliğinin kapatıldığı vurgulandı. Haritaları, otelde bulunan turistlere dağıtan Gül ve Gümrükçü, turistlerin haritaya gösterdikleri ilgiden de son derece memnun kaldıklarını söyledi.

BÜYÜK BİR EKSİKLİĞİ KAPATTIK

Bölgede daha önce harita çalışmaları yapıldığını hatırlatan Tayyar Gül, "Bunları da dikkate alarak, eksikleri ve hataları ortaya çıkarıp, misafirlerin de harita üzerinde istedikleri etkilik takvimleri ve acil telefon numaraları yazdık. Bölgemize gelen misafirlerimize Kemer'de gezilecek noktaların detaylarını gösteren bir harita çalışması oldu. Haritada, etkinlik takvimi, Kemer ve Olympos Teleferik ile ilgili 4 ayrı dilde bilgiler yer alıyor" dedi.

Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü ise, çok güzel ve kapsamlı bir harita olduğunu söyledi. Uzun süredir böyle bir harita çalışmaları olduğunu anlatan Gümrükçü, "KETOB'dan da böyle bir teklif gelince, memnuniyetle karşıladık ve gereken desteği verdik. Kemer'in büyük bir eksiğini tamamladığımızı düşünüyorum. Kemer'e gelen yerli ya da yabancı turist, istediği gibi birçok yerden bu haritaya ulaşabilir ve Kemer'in güzelliklerini de bu harita üzerinden görebilir" diye konuştu.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Turistlerin haritayı incelemesi

===

Afyon'a dev fabrika yatırımı

TÜRKİYE'nin en büyük donmuş patates üretim fabrikası Atakey Patates Üretim Tesisi'nin temeli Afyonkarahisar'da atıldı. Merkeze bağlı Susuz Beldesi'nde temeli atılan Atakey Patates Üretim Tesisi, Ata Şirketler Grubu'nun sahibi Kurdoğlu Ailesi ile Özgörköy Gıda'nın sahibi Özgörköy Ailesi'nin ortak yatırımıyla kurulacak. 75 bin metrekare üzerine kurulan tesisin Afyonkarahisar çiftçisi ve ekonomisine büyük katkı sağlayacağını anlatan TAB Gıda Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erhan Kurdoğlu, son teknolojinin kullanılacağı tesiste, tüketicilere hem uygun fiyatlı hem de kaliteli ürün sunmayı hedeflediklerini belirtti.

120 BİN TON ÜRETİM

Kurdoğlu, tesisin ekonomi ve çiftçiye katkı sağlamasının yanı sıra istihdamı da sağlayacağını vurguladı. Tesisin yıllık 200 bin ton patates satın alacağını anlatan Özgörkey Gıda Murahhas Üyesi Murat Özgörkey, yıllık 120 bin ton donmuş patates üretimi yapmayı planladıklarını belirtti. Özgörkey, 50 milyon Euro'ya mal olacak tesisin yıllık 200 milyon TL ciro yapmasını hedeflediklerini söyledi. Patates tedariklerini yapacakları çiftçilere her türlü desteği de vereceklerini açıklayan Özgörkey, çiftçiyle birlikte onbinlerce dekarda ekim faaliyetleri yapacaklarını da vurguladı.

ÇİFTÇİYE DESTEK VERECEĞİZ

Tesisin üreticiden tüketiciye tüm zinciri entegre etme amacında olduğunu vurgulayan Özgörkey, "Ziraat faaliyetleri kapsamında tohumundan gübresine, ilaçtan hasada kadar her konuda çiftçinin yanında olacağız. Birçok sektöre özellikle de tarıma ve dolayısıyla Afyon ekonomisine katkıda bulunacak yatırımla sadece iç pazarla sınırlı kalmayacağız. Donmuş patates üretiminde komşu ülkelerde söz sahibi olma hedefindeyiz" dedi.

Tesisin temel atma törenine katılan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise, tesisin vergi yoluyla Afyonkarahisar'a katkı sağlayacağını belirtti. Konuşmaların ardından Başkan Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Demirayak, Afyonkarahisar Defterdarı Mustafa Ceylan, Susuz Belediye Başkanı İbrahim Işılak butona basarak fabrikanın temelini attı.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: temel atmadan fotolar

===

Ali Arslan Gazipaşa'da sahnelendi

GAZİPAŞA Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İlçe Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinlikte, 'Ali Arslan' adlı tiyatro oyunu sahnelendi. İzmir Efsane Sahnesi tarafından hazırlanan MHP eski Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in hayatını anlatan tiyatro oyunu, Belediye Kültür Merkezi'nde sahnelendi. Oyunu, MHP Gazipaşa İlçe Başkanı Mehmet Yüksel, Ülkü Ocakları İl Başkanı Serkan Uysal, Ülkü Ocakları Gazipaşa İlçe Başkanı Resul Çağlayan, Türk Eğitim-Sen Gazipaşa Şube Başkanı Naci Özen ve çok sayıda davetli izledi. Tek perdelik tiyatro oyununda, Alparslan Türkeş'in çocukluk yıllarından ölümüne kadar inandığı davası uğruna nelerle nasıl mücadele ettiği anlatıldı.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA;(DHA)

Foto: Tiyatrodan resimler

===

YİBO'da satranç kursu

GÜNDOĞMUŞ Şehit Orman Mühendisi Abdullah Aydın Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda öğrencilere yönelik satranç kursu açıldı. Din Kültürü öğretmeni Metin Aslanboğa tarafından verilen kursta öğrenciler, hafta 6 saat eğitim alıyor. 12 öğrencinin katıldığı kurs, eğitim yılı boyunca devam edecek. Kurs eğitmeni Aslanboğa, kursu öğrencilerin sosyal aktivitelere daha fazla katılması amacıyla açtıklarını söyledi.

Mehmet Ali CENGİZ/GÜNDOĞMUŞ,(DHA)

Foto: Öğrencilerden

===

Akseki'de tavla turnuvası

AKSEKİ Eğitim Hayratı Derneği tarafından tavla turnuvası düzenlendi. Hayriye Duruk Parkı'nda düzenlenen turnuvaya, 1'i kadın 80 kişi katıldı. 3 hafta süren turnuvada, ilk en yaşlı yarışmacı olan 80 yaşındaki Mustafa Çetin oldu. Zevkli ve çekişmeli geçen müsabakalar sonunda Mehmet Özkan birinci, Cengizhan Ortayazıcı ikinci ve Turhan Yeni üçüncü oldu. Turnuva sonunda Akseki Eğitim Hayratı Yapanlar ve Yaşatan Derneği Akseki Şube Başkanı Mürşit Pişkin, birinciye 3 gram, ikinciye 2 gram ve üçüncüye 1 gram altın hediye etti.

Adem ÇETİN/AKSEKİ, (DHA)

Foto: Turnuvadan - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement