Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.MEDİCAL Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Eskişehirspor karşısında aldıkları yenilgiyle sezonu kapattıklarını, bundan dolayı büyük üzüntü duyduklarını, ligi 7'nci sırada bitirdikleri için de umutlu olduklarını söyledi.

20.05.2013 13:15

Foto: Adı geçen oyuncuların fotoları

===

Özdilek, 2012-2013 sezonunu istedikleri yerde bitirdiklerini belirtti

Hedef tuttu

MEDİCAL Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Eskişehirspor karşısında aldıkları yenilgiyle sezonu kapattıklarını, bundan dolayı büyük üzüntü duyduklarını, ligi 7'nci sırada bitirdikleri için de umutlu olduklarını söyledi. Özdilek, "Amacımız son haftayı galibiyetle kapatmaktı. En azından buradan galibiyetle ayrılıp, 1 basamak yukarıda olacaktık. Başladığımız andaki düşüncelerle sahadaki oyun birbirini tutmadı" dedi.

Yedikleri ilk golün bireysel hatadan kaynaklandığına dikkat çeken Mehmet Özdilek, şöyle dedi: "İlk golde bireysel hata vardı. İkinci gol müthiş bir goldü. Ama Süper Lig'de oynayan takımlar bu kadar ucuz, kolay gol yememeli. 3'üncü golden sonra maçı çevirmek kolay değildi. İkinci yarı maçı dengeledik ama olmadı. Bu yıl ilk hedefimiz ilk 10'a girmekti. Yani ligi 1 ile 10 arasında bir sırada bitirmekti. Bu sene 7'nci bitirdik."

Foto: Özdilek fotosu

===

Final maçında Pazarspor'a penaltılarla kaybedilince, camiada büyük üzüntü yaşandı

Tekirova yasta

TÜRKİYE'nin profesyonel ligde mücadele eden ilk belde takımı özelliğini taşıyan, play-off maçlarında da 2'nci Lig'in kapısından dönen Tekirova Belediyespor'da büyük üzüntü yaşanıyor. Play-off'un ilk maçını geçen ve Pazarspor ile final oynayan Tekirova, rakibine penaltı atışlarında teslim oldu. Normal süresi 2-2 biten maçın penaltı bölümlerinde skor bir ara 4-4 oldu. Avantaj yakalayan Tekirova bunu kullanamadı. Pazarspor ise son penaltıyı gole çevirdi ve 2'nci Lig'e yükselen takım oldu.

Onursal Başkan Yusuf Üras, son atışta kaçırdıkları 2'nci Lig hedefinden asla vazgeçmeyeceklerini belirterek, "Çok iyi hazırlanmıştık. Hepimiz çok büyük üzüntü yaşadık. 2'nci Lig takımı olmak, bize Türkiye'nin 2'nci Lig'deki tek belde takımı özelliğini getirecekti, ama olmadı. Aynı hedefi önümüzdeki sezon da sürdüreceğiz" diye konuştu.

Foto: Takım fotosu

===

Taner, menajerlik yolunda

ALANYASPOR'da 2004-2008 yılları arasında forma giyen ve 2 yıl önce Tokatspor formasıyla futbolu bırakan Taner Savut, Alanyaspor'da kulüp menajerliği görevine getiriliyor. Futbolu bıraktıktan sonra antrenörlük belgesi alan, ancak bir takımla anlaşma yapmayan 37 yaşındaki Taner Savut, Alanya'ya gelerek turuncu yeşilli yöneticilerle görüştü.

Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu, yeni sezonda Taner Savut ile çalışmayı düşündüklerini söyledi. Savut'u kulüp menajerliği görevine getirmeyi düşündüklerini belirten Çavuşoğlu, "Taner kariyeri olan, bilgili, beyefendi ve futbolculuk döneminde Alanyaspor'a faydalı olmuş bir arkadaşımız. Yönetim, teknik heyet ve futbolcular arasında köprü vazifesi görecek" dedi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Taner Savut

===

19 Mayıs şampiyonları

MURATPAŞA Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı kapsamında düzenlenen Plaj Hentbol ve Voleybol Turnuvası sona erdi. Bayındır Parkı'nda başlayan turnuvada, plaj hentbolunda 10 takım, plaj voleybolunda ise ortaokul bayanlarda 26 takım, lise bayanlarda 22 takım, lise erkeklerde 14 takım olmak üzere 62 takım yarıştı.

Üç gün süren turnuvalarda hentbol genç kızlarda Muratpaşa Belediyesi, genç erkeklerde Serik Yükseliş Lisesi şampiyon olurken, voleybolda da lise kızlarda Karatay Lisesi, genç erkeklerde Serik Anadolu Lisesi, ortaokul kızlarda da Antalya Koleji şampiyon oldu.

Dereceye giren takımlara ödüllerini, Muratpaşa Belediyesi Kütüphane ve Spor Müdürü Özer Bedir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü İzzet Tekeli, Hentbol Antalya İl Temsilcisi Nedim Kum ve Voleybol Antalya İl Temsilcisi Kenan Gürkan verdi. Ödül töreninin ardından turnuvaya katılan sporcular ve antrenörler hatıra fotoğrafı çektirdi.

Foto: Sporcuların fotosu

===

Hokeyde bir ilk

TÜRKİYE'de ilk kez Okulllararası Çim Hokeyi müsabakaları, Antalya'da yapıldı. İki gün süren organizasyonda, kızlarda Leyla Kahraman Sevim Ertenü Ortaokulu, Hacı Mehmet Saygın Ortaokulu, Mustafa Rüştü Tuncer Ortaokulu mücadele ederken, erkeklerde ise Leyla Kahraman Sevim Ertenü Ortaokulu ile Hacı Mehmet Saygın Ortaokulu yarıştı.

Zevkli ve çekişmeli maçların oynandığı turnuvada kızlar finalinde Mustafa Rüştü Tuncer Ortaokulu'nu 2-1 yenen Leyla Kahraman Sevim Ertenü Ortaokulu birinci oldu. Erkeklerde ise Hacı Mehmet Saygın Ortaokulu'nu 2-1 mağlup eden Leyla Kahraman Sevim Ertenü Ortaokulu birincilik elde etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, okul sporları alanında bir ilki Antalya'da gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Hokey İl Temsilcisi Oktay Şensoy ise önümüzdeki yıl daha çok okul takımının katılımıyla daha büyük bir organizasyon yapmak istediğini ifade etti.

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplu foto

===

Şampiyonlara piknik

MUĞLA'da düzenlenen Üniversitelerarası Muay Thai Şampiyonası'nda 47 üniversite arasında bayanlarda birincilik, erkeklerde ise üçüncülük elde eden Akdeniz Üniversitesi'nin sporcularına, moral pikniği verildi. Pikniği aynı zamanda taksici olan Akdeniz Üniversitesi Muay Thai Topluluğu Akademik Danışmanı ve Milli Takım Antrenörü Hüseyin İnce verdi.

Taksicilikten kazandığıyla öğrencilere jest yapan İnce, yüzlerce sporcunun katıldığı şampiyonada centilmence mücadele verdiklerini söyleyerek, "Takımımız 4 yıl önce kuruldu. İlk yılımızda 6 sporcuyla başladığımız muay thai sporunda bugün 400 sporcuya ulaştık. Başarıda emeği geçen sporcularımızla hem yorgunluk atmak, hem de güzel bir gün geçirmek adına böyle bir etkinlik düzenledim" dedi.

Bu davranışının işadamlarına örnek olması dileğinde bulunan Hüseyin İnce, "Aileleri, gençleri zaten zor şartlarda okutuyor. Herkesin onlara destek olması gerektiğini düşünüyorum" dedi. Başarılı sporcular, Tıp Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Turizm Fakültesi, Teknik Bilimler Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu gibi farklı yüksekokullarda okuyor.

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplu foto ve Hüseyin İnce'nin taksisinin önünde fotosu

===

Berberler finalde

ANTALYA'da yaklaşık 1 aydır devam eden Erkek Kuaförleri Arası Halı Saha Futbol Turnuvası'nda sona gelindi. Antalya Berberler Odası tarafından düzenlenen turnuva, Sporyum Halı Saha'da yapılıyor. Lig usulü oynanan maçlarda Yüksekalan, Mevlana, Sütçüler ve Uncalı takımları finallere kaldı.

Antalya Berberler Odası Başkanı Yüksel Uzun, geleneksel halge gelen turnuva sayesinde meslektaşlarının birbirini daha iyi tanıyarak dostluk bağlarını da güçlendirdiğini söyledi. Uzun, turnuva sonunda dereceye giren sporculara kupa ve madalya verileceğini belirtti.

Foto: Toplu foto - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement