Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.Antalya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Antepe'nin işlettiği Minyatür Kent Parkı'nda (Minicity) Maket Araç Festivali ve Hobi Günleri'nin 2'cisi düzenlenecek.

31.10.2012 14:44

Foto: Toplantıdan foto

===

Minicity hobi alanına dönüşecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Antepe'nin işlettiği Minyatür Kent Parkı'nda (Minicity) Maket Araç Festivali ve Hobi Günleri'nin 2'cisi düzenlenecek.

MİNİCİTY etkinlik alanı 2, 3 ve 4 Kasım tarihlerinde renkli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Bu yıl 2'ncisi düzenlenecek Maket Araç Festivali ve Hobi Günleri, Antalyalılara farklı bir eğlence imkanı sunacak. Profesyonel maket araçlar farklı stantlarda yer alırken, hobileri bulunanlar da bu hobilerini alanda sergileyebilecek.

KLASİK OTOMOBİLLER

Hobi Günleri'nde Vosvos, klasik otomobil, motosiklet, bisiklet, off-road, dans kulüpleri tanıtımlarını yapacak, çeşitli etkinliklere imza atacak. Ayrıca amatör müzik grupları da festival süresince sahne alacak. 3 gün sürecek etkinlik kapsamında farklı alanlarda eğitimler de gerçekleştirilecek.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Daha önceki etkinlikten foto

===

Mimarların konuğu Başkan Evcilmen

MURATPAŞA Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen Mimarlar Odası Antalya Şubesi'ni ziyaret ederek, Oda Başkanı Osman Aydın ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Osman Aydın'ın çeşitli konulardaki sorularını da yanıtlayan Başkan Evcilmen, ziyarette Belediyeler Yasası, 100. Yıl sorunu, Kent Parkı, Ulaşım ve Ulaşım Master Planı ile sivil toplum örgütlerinin genel çalışmaları konusunda görüş alışverişinde bulundu. Mimarlar Odası Yönetim Kurulu'nun genç üyelerine meslek örgütlerinin önemini anlatan Başkan Evcilmen, "Meslek örgütlerini önemseyin. Meslek örgütleri, kentin sorunlarına sahip çıkan, yerel yönetimlerin görüş alışverişinde bulunduğu en önemli kurumlardır" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaret fotosu

===

Dülgeroğlu Almanya'da

FİNİKE Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, kardeş şehirler toplantısı ve festivali için Almanya'nın Mosbach şehrine gitti. Almanya'da kardeş şehir ilişkileri konusunda ikili temaslarda bulunacak olan Başkan Dülgeroğlu, buradaki ziyaretini tamamladıktan sonra bir başka kardeş şehir olan Macaristan'ın Budapeşte şehrine gidecek. Başkan Dülgeroğlu, yaklaşık bir hafta yurt dışında kalacak.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Başkan Dülgeroğlu

===

Finike'de 14 orman yangını

FİNİKE Orman İşletme Müdürü Faik Yılmaz, bölgede orman varlığına gösterilen özenin önemli katkı sağladığını belirterek, duyarlı davranan tüm vatandaşlara teşekkür etti. 2012 yılı yangın sezonunda Finike Orman sahasında 5'i yıldırım ateşinden toplam 14 yangın çıktığını kaydeden Orman İşletme Müdürü Yılmaz, başarılı bir sezon geçirdiklerini kaydetti. Finike halkının orman varlığı konusunda bilinçli davrandığını vurgulayan Müdür Yılmaz sezon hakkında şu bilgileri verdi:

"Sezonda 5'i yıldırım düşmesi sonucu Finike ve Demre'de toplam 14 yangın çıktı. Makilik alanlarda çıkan yangınlar etkin müdahaleyle kısa sürede söndürüldü. Yangınlarda yaklaşık 1,5 hektarlık alan dışında kaybımız olmadı. Finike halkına ve orman köylülerine teşekkür ediyorum. Çok duyarlı davrandılar. Özellikle Temmuz ve Ağustos Ayı'nda yangına elverişli hava şartları yaşadık. Bölgede yaşayan halk orman varlığı konusunda çok duyarlı. Bu nedenle büyük bir yangın olmadı."

Teknik donanımları konusunda da bilgi veren Müdür Yılmaz, 30'u yer ekibi olmak üzere 75 işçi, 6 arazöz ve 1 Temmuz 30 Eylül tarihleri arasında 1 helikopterle görev yaptıklarını kaydetti. Sarıkaya ve Pancarlı bölgesinde ise iki gözetleme kulesinin olduğunu söyleyen Yılmaz, Finike orman sahası için de bulunan 70 bin hektarlık alanın gözetlenebildiğine dikkati çekti.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Faik Yılmaz ve yangın söndürme çalışmaları - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement