Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.Cadde çalışmaları genel, ters yönde giden araç fotosu.

12.02.2013 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Cadde çalışmaları genel, ters yönde giden araç fotosu.

===

Türk Büro-Sen yıpranma payı istedi

ANTALYA'da Türk Büro-Sen'e bağlı adliye çalışanları, yıpranma payı olarak da bilinen Fiili Hizmet Süreci Zammı yasasının kendilerine de uygulanmasını istedi. PTT Başmüdürlüğü önünde gerçekleşen eylemde adliye çalışanları adına basına açıklama yapan Türk Büro-Sen Antalya Şube Başkanı Nuri Ünal, adliye çalışanlarının fazla mesai ücretlerinin kaldırılmasına tepki gösterdi. Ünal, "Adliye çalışanları adalet dağıtma hizmeti sunarken kendisi için de adalet talep etmektedir. Emeğinin karşılığını ve onuru kırılmadan hizmet vermek, kendileri için ayrımcılık değil, herkes gibi eşit olmak istemektedir" dedi.

Fiili Hizmet Süreci Zammı yasasından yararlanmak için Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e taleplerini ilettiklerini aktaran Ünal, şöyle dedi: "Adalet çalışanlarını bir bütün olarak gören sendikamız, yıpranma payını tüm çalışanların hak ettiğine inanıyor. Bu güne kadar sınıf ayrımcılığı nedeniyle adalet çalışanları mağdur edildi. Başta yıpranma payı olmak üzere, çalışanların ellerinden alınan fazla mesailerle, yıllardır talep ettiğimiz mübaşirler dahil, yardımcı hizmetler sınıfında bulunan personelin genel idari hizmetler sınıfına geçirilmesi için Türkiye genelinde imza kampanyası başlatıldı."

Akif ARICI/ANTALYA, (DHA)

Foto: Basın açıklamasından foto

===

Madde bağımlılığına eğitimli savaş

ALANYA'da madde bağımlının önlenmesi ve bağımlılığına neden olan etkilerin ortadan kaldırılması için yapılacak çalışmaların yol haritasının belirlenmesi için Kent Konseyi'nde toplantı düzenlendi. Alanya Gençlik Hizmetleri Müdürü Erdal Tamrak başkanlığında yapılan toplantıya aralarında psikolog ve narkotik uzmanlarının da yer aldığı kendi alanlarında uzmanlaşmış çeşitli kurumların temsilcileri katıldı.

Toplantıda, gençlerin madde bağımlılığı ve zararları konusunda bilinçlendirilmesi için öğrencilere yönelik panel ve konferans düzenlenmesi kararı alındı. Konuyla ilgili hazırlıkların yapılmasının ardından ilk kapsamlı eğitim çalışması Atatürk Spor Salonu'nda 3 bin öğrencinin katılımıyla yapılacak. Madde bağımlığı konusunda okullarda resim ve kompozisyon yarışmaları yapılacağını belirten Tamrak, madde kullanım yaşının 11'e kadar düştüğüne dikkati çekti. Tamrak, gençler adına onların sağlıklı yaşamaları için yapılacak çalışmaların önemine değindi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

İLYAR gönüllüleri Finike'de

İLKÖĞRETİM Okullarına Yardım Vakfı(İLKYAR) gönüllüleri, Finike'de, Kum Yatılı Bölge Okulu'nu (KUM-YİBO) ziyaret etti. Vakıf Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Vural, öğretim üyeleri ile öğrencilerden oluşan 48 kişilik gönüllü grubu okulda, öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya gelerek çeşitli aktiviteler düzenledi.

ODTÜ Makine Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi ve Vakıf Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Vural, Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Eğitim Bilimci Prof. Dr. Ata Tezbaşaran beraberinde okula gelen gönüllü grubu, Kum Yatılı İlköğretim Okulu Müdürü Cemal Çetin ve öğretmenler karşıladı. Vakıf üyeleri, ilköğretim okulunda bir gün boyunca matematik, fizik, kimya, çocuk edebiyatı, resim, yaratıcı drama, eğitimde motivasyon, müzikli oyunlar, origami ve astronomi etkinliklerini yaptı.

Proje hakkında bilgi veren Prof. Dr. Hüseyin Vural, çoğunluğunu köylerden gelen öğrencilerin oluşturduğu YİBO'ları gezerek öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmaya, çocuklarla empati kurarak, sevinçlerini ve beklentilerini anlamaya çalıştıklarını söyledi. Vakıf etkinlikleri kapsamında 430 okulu ziyaret ettiklerini kaydeden Vural, öğrencilere başarılı olmanın yollarını anlattı.

Öğrencilerle yaptığı sohbet sırasında okumanın ve çok çalışmanın önemine değinen Prof.Dr. Vural, öğrencilere hedeflerini daima yüksek tutmaları gerektiğini söyledi. Öğrencilere sürekli bilgisayar ve televizyona odaklanmamaları tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. Vural, "Bu ülkeyi güzel günlere taşıyacak olan sizlersiniz. Hedefinizi daima yüksek tutun, her duyduğunuz inanmayın, araştırın ve çok okuyun" dedi. Vakıf üyeleri öğrencilere ve okula çeşitli kitap ve eğitici malzemeler verdi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: İlkyar gönüllülerinin okul etkinlikleri sırasında çekilen fotoğrafları

===

Nüfusumuz giderek yaşlanıyor

NÜFUS ve Vatandaşlık Genel Müdürü Ahmet Sarıcan, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret etti. Nüfus Müdürlükleri'nin değişimden geçeceğini belirten Sarıcan, "Türkiye'de daha önce banko sistemi bulunuyor. Ülke genelinde banko sistemini ortadan kaldırıyoruz. Açık ofis sistemi ile masa sistemine geçiyoruz. En geç 2 yıl için yeni sisteme geçeceğiz" dedi.

NÜFUS ARTIŞI DÜŞTÜ

Türkiye'de genç nüfusun yerini orta yaşa bırakmaya başladığına dikkat çeken Ahmet Sarıcan, üretim ve tüketim dengesinin de bu çerçevede ele alınması gerektiğine dikkat çekti. Sarıcan, "Orta yaş son dönemlerde, 30'lu yaş grubuna doğru gidiyor. Bu biraz da doğurganlık oranının düşmesiyle alakalı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 çocuk ve üzeriyle ilgili endişelerinin arkasında yatan sebep de bu. Doğum sayısı düşünce belirli bir yaş grubunun üzerindeki nüfus artmaya başlıyor" dedi.

Avrupa ülkelerinde sosyal güvenlikle ilgili kaygılar bulunduğunu anlatan Sarıcan, "Nüfusun 65 yaş grubunun üzerine çıkması demek, üretmeyen bir yaş grubunun ortaya çıkması demek. Bu bağlamda Türkiye nüfusunda da Avrupa kadar endişe verici olmasa da geçmiş yıllara göre bir yaşlanma söz konusu" dedi. Vali İrfan Balkanlıoğlu ise "Birçok kimlik kartı taşıyoruz. Bunları tek bir kimlik kartında toplamak mümkün. Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü bunun çalışmalarını yürütüyor" dedi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Kapuz Deresi'nde ölü balık alarmı

SERİK'in Gebiz Beldesi'ndeki Kapuz Deresi'nde çok sayıda siroz cinsi balık henüz belinemeyen bir nedenle öldü. Ölü balıklar paniğe neden olurken, derece inceleme yapan Yunuslar Mahalle Muhtarı Fikri Şimşek ile Aşağıoba Köyü Muhtarı Veli Keleş, bölgede yıllardır balık avlandığı ancak ilk defa balık ölüsüyle karşılaştıklarını söyledi.

Kapuz Deresi'nin Gebiz Beldesi'nin içinden geçerek Aksu Irmağı'na ulaştığını vurgulayan Fikri Şimşek, balık ölümlerinin sebebinin araştırılmasını istedi. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen Gebiz Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri sudan ve balıklardan numune aldı. Balıkların neden öldüğü yapılacak analiz sonrasında belirlenecek.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Ölü balıklar

===

Yabancılardan '90 gün koşulu'na tepki

ALANYA'da yaşayan yabancılar, Türkiye'den ayrıldıktan sonra tekrar gelebilmek için kendi ülkelerinde en az 90 gün ikamet etmeleri koşulunun hafifletilmesi için imza kampanyası başlattı. Çoğunluğu Alman yaklaşık 50 yerleşik yabancı, ilçede Almanca yayın yapan 'Turkis Magazin' adlı derginin ofisinde biraraya geldi. Derginin sahibi Martina Yaman, kış aylarını Alanya'da geçirmek istediklerini ancak Türkiye'den çıktıktan sonra 90 gün ülkelerinde kalma koşulu nedeniyle alternatif ülkelere yönelmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Ülkelerinde en az 90 gün ikamet etmeleri koşulunun hafifletilmesi için imza kampanyası başlattıklarını belirten Yaman, "Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu'nun desteğiyle otellerde de imza kampanyası başlatacağız. Bize insanlar sürekli bu konuda şikayetlerini dile getiriyor. Bu uygulamadan dolayı kış turizmi zarar görüyor. Turizmciler ve esnaf da şikayetçi. Turistler ise 'başka ülkelere gideceğiz' diyorlar" dedi.

Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu ise, Türkiye'de uzun süre kalmak isteyen yabancıların ikamet alması halinde bu sorunun kalkacağını kaydetti. Karaoğlu, "Bizler yurt dışına gittiğimizde aynı şekilde 90 gün kalıyoruz. Bu, karşılıklılık ilkesine göre yapılan bir uygulama. Alanya'da yaşamak isteyenler ikamet almak durumundaö diye konuştu.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Martina Yaman, imza atan yabancılar. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement