Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Şentop konuşma yaparken ve partililer salonda.

30.03.2013 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şentop konuşma yaparken ve partililer salonda.

===

Çavuşoğlu'ndan

2B açıklaması

Aarazilerinin rayiç bedelinin belirlenmesinde hükümet, Başbakan veya milletvekillerinin kanunen yetkisi bulunmadığına dikkati çektiğini belirten Çavuşoğlu, "Rayiç bedeller ancak görevli kurum ve yetkililerince belirlenebilir. Bizim görevimiz bu konuda vatandaşlarımızın şikayetlerini alıp ilgili kuruluşlara intikal ettirmektir" sözlerini kullandığını açıkladı.

Sorunu çözmek için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Çavuşoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Yasayla ilgili vatandaşlardan gelen istekleri dikkate alarak bazı değişiklikler yaptık. Rayiç bedeller tarım alanlarında yüzde 50'ye düşürüldü, taksit sayısı 3 yıldan 5 yıla çıkarıldı, mücavir alanlara girmeyen yerlerin 6 yıl taksitle ödenmesi sağlandı. Arazilerin rayiç bedelinin belirlenmesi konusunda ise çalışmalar devam etmektedir. Bedellerde kesinleşmiş bir şey henüz yoktur."

ANTALYA, (DHA)

Foto: Mevlüt Çavuşoğlu

===

Tekzen 95'inci mağazasını açtı

TÜRKİYE'nin dev yapı market zinciri Tekzen, ülke genelindeki 95'inci mağazasını, Manavgat'ta hizmete açtı. 'Her ilde bir Tekzen' sloganıyla 46 ilde şube açan Tekzen, yeni şubesini Manavgat'ta açtı. Açılış törenine Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Belediye Başkanı Şükür Sözen, Sarılar Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy, Tekzen Genel Müdürü Mert Onaran, Tekzen Operasyon Direktörü Ekrem Erol, Tekzen Bölge Müdürü Suat Yıldırım ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çamlık Mahallesi Antalya Caddesi Çakalderesi mevkiinde yaklaşık 1300 metrekarelik alanda, müşterilerine hizmet verecek olan Tekzen, 20 kişiye istihdam sağlayacak. Tekzen Manavgat Mağazası'nda mobilyadan bahçeye, elektrik- aydınlatmadan hırdavat-el aletlerine, beyaz eşyadan sıhhi tesisata, ev gereçlerinden inşaat ve hobi malzemelerine kadar 12 bin çeşit ürün bulunuyor.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Açılıştan

===

Kotkuteli'nde verilen sözler tutulmadı

KORKUTELİ Ak Parti İlçe Teşkilatı Danışma Toplantısı Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Toplantı Salonu'nda yapıldı. İl yönetim kurulu, ilçe yönetim kurulu, kadın ve gençlik kolları üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Karaceliloğlu, Korkuteli Belediyesi'nin hizmetlerini eleştirdi. Karacelioğlu, Korkuteli Belediye Başkanlığı tarafından yapılan tanıtım ve reklamlarda, yapılmamış pek çok hizmetin yapılmış gibi gösterildiğini iddia etti.

Özellikle otogar ve hal kompleksinin henüz tamamlanmamasına rağmen, reklamlarda yer aldığını belirten Karaceliloğlu, "Köyleri gezerek, yapmış oldukları işlerden bahsediyorlar. Otogar, hal bitti mi? Bunları bitmiş gibi anlatıyorlar" dedi. 2009 yılındaki yerel seçimlerde belediye seçimlerini MHP'nin kazandığını hatırlatan Karaceliloğlu, verilen sözlerin yerine getirilmediğini savundu.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Önce tepki sonra dua

KORKUTELİ'nin Küçükköy Beldesi'ndeki mezarlık yeniden düzenlenerek hizmete açıldı. Küçükköy Belediye Başkanı Murat Yıldız, Küçükköy Mezarlığı'nı belediyenin öz imkanlarıyla düzenlediklerini, kabirlere zarar vermeden mezarlık içinde yollar açtıkların belirtti. Yıldız, düzenleme öncesinde tepki aldıklarını hatırlatarak, çalışmalar tamamlandıktan sonra vatandaşların dua ettiğini söyledi.

Çalışmalar sırasında mezarlıktaki kabirlere hiç zarar vermediklerini vurgulayan Başkan Yıldız, "İl Özel İdaresi'nin personel desteğiyle düzenleme ve bakım çalışması yaptık. Yeni yollar açarak parke döşedik. Daha önce mezarlık ziyaretlerinde sıkıntı yaşanıyordu. Çalışmalar tamamlanınca belde halkı bizi takdir etti. Ancak her şeye rağmen mezarlık modernize edildi" diye konuştu.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Mezarlıktan - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement