Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.BÜRO Emekçileri Sendikası (BES) Antalya Şubesi, zabıt katiplerinin etkinlik ve yeterliliklerinin artırılması için adalet komisyonlarında zabıt katibi unvanında görev yapan personelin klavye kullanımı yönünde sınava tabi tutulmasını protesto...

22.04.2013 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Törenden fotolar

===

3 dakikada 90 kelime isyanı

BÜRO Emekçileri Sendikası (BES) Antalya Şubesi, zabıt katiplerinin etkinlik ve yeterliliklerinin artırılması için adalet komisyonlarında zabıt katibi unvanında görev yapan personelin klavye kullanımı yönünde sınava tabi tutulmasını protesto edip, zabıt katiplerinin 3 dakikada 90 kelime yazma sınavını eleştirdi. BES Antalya Şube Sekreteri Ayşe Şimşek ve bir grup BES üyesinin adliye binası personel girişinde yaptığı basın açıklamasına, az sayıda katılım oldu.

BES Antalya Şube Sekreteri Ayşe Şimşek, hükümetin kamu emekçilerine yönelik yoksullaştırma, itibarsızlaştırma ve güvencesizleştirme politikalarının devam ettiğini belirterek, "Adalet dağıtmaktan hızla uzaklaşarak çözümsüz kalan yargı sisteminin faturası zabıt katiplerine, yargı emekçilerine çıkarılmaktadır. Bizzat savcı ve hakimlerin yapması gereken ön inceleme, elektronik imza yetki kullanımı, gerekçeli kararların yazılması gibi işler dahil her türlü işi yapan, yargının yükünü sırtında taşıyan zabit katipleri mi adalet hizmetlerinin verilmesini aksatmaktadır" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Bes üyelerinin adliye önünde

===

İstanbul'dan melodik esintiler

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Bakırköy Belediyesi Evrensel Müzik Topluluğu'nu AKM Aspendos Salonu'nda müzikseverle buluşturdu. Türkiye'nin birçok noktasında sahne alan topluluk, tango, kanto ve operetlerden oluşan konserle Antalyalılara müzik ziyafeti çekti.

Şef Fuat Özdener yönetimindeki ekip, batı enstrümanları ve ezgileriyle sentezlenen Türk Sanat Müziği'nin sevilen eserlerini seslendirdi. Konserden önce bir konuşma yapan Şef Fuat Özdener, Türkiye'yi dolaşarak yaptıkları müziği halkın beğenisine sunduklarını söyledi. Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'in selamlarını ileten Özdener, Antalya'da sahne almalarını sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a teşekkür etti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Konserden foto

===

Şenlik coşkusu sürüyor

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nın organize ettiği 4'üncü Antalya Çocuk ve Oyun Şenliği, Antalya'daki sanat okullarının ve ilköğretim okullarının katılımıyla Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) devam ediyor. Şenlik alanı her gün çocuklarla doluyor.

YABANCI ÇOCUKLAR RENK KATTI

Şenlik, Antalya'nın kardeş şehirlerinden gelen yabancı çocuklarla renklendi. Kardeş şehirler KKTC'nin Gazimagusa, Çin'in Kunming, Rusya'nın Omsk, Rostov ve Yalta şehirlerinden çocukların AKM amfitiyatroda gerçekleştirdiği folklor gösterileri, büyük ilgi çekti. Antalya'daki sanat okullarından çocuklar da modern dans, bale gösterileri ile izleyenlerden alkış topladı.

EĞLENCE DOLU ŞENLİK

Kurulan oyun parkında eğlencenin tadına doyan çocuklar, jönglör ve sihirbaz gösterileri ile keyifli saatler geçirdi. Şenlik kapsamında eski sokak oyunları da düzenlendi. Çuval, ip atlama, seksek, körebe gibi oyunlar oynayan çocuklar, kahkaha dolu anlar yaşadı. Şenlikte, eğlencenin yanında çocuklara yönelik atölye çalışmaları da gerçekleştirildi. Çocuklara resim yapma öğretilirken, ritim ve dans kursları verildi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Şenlikten foto

===

Çocuk gözüyle Atatürk

KONYAALTI Belediyesi tarafından düzenlenen 'Çocuk Gözüyle Atatürk' konulu resim yarışmasına katılan eserler sergilendi. Konyaaltı Belediyesi fuaye alanında düzenlenen resim sergisinin açılışını, Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve yarışmaya katılan öğrenciler birlikte yaptı.

Merkez 5 ilçe arasında düzenlenen yarışmaya 348 eser katıldı. İlkokullar arasında düzenlenen yarışmada Antalya Koleji 3. sınıf öğrencisi Alpin Nehir İnan birinci, Ramazan Savaş İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Ceren Akkaya ikinci, Özel Akev İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Tuana Yoldaş üçüncü oldu.

Ortaokullar arası düzenlenen yarışmada ise Yeşilbayır Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Nazen Şahin birinci, Konyaaltı Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Nesrin Aydın ikinci, Mustafa Kemal Ayanoğlu Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Ebru Akboğa üçüncü oldu. Başkan Böcek, öğrencilerle sohbet edip, sergiyi gezdi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Sergiden foto

===

Dünya çocukları valilikte

SPONSORLUĞUNU Expo 2016 Antalya'nın yaptığı, Folklor Müzik Gençlik Kulübü (FOMGED) tarafından düzenlenen 14. Uluslararası Antalya Çocuk Şenliği kapsamında Antalya'da bulunan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na da katılacak olan çocuklar, valiliği ziyaret etti.

FOMGED yetkilileriyle birlikte 7 ülke ve Antalya'daki 11 okuldan şenliğe katılan heyeti kabul eden Vali Yardımcısı Turan Eren, çocukları valilikte görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Dünyada çocuklara bayram armağan eden tek lider, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'tür" dedi.

Son yıllarda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çok değişik ülkelerden çok sayıda çocuğun ülkemize geldiğini ifade eden Turan Eren, "Bayram sevincini, güzelliğini birlikte yaşamaları, paylaşmaları ve ülkemizdeki çocuklarla kaynaşmaları bize ayrı bir mutluluk vermektedir" diye konuştu.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaret fotosu

===

Miniklerin 23 Nisan coşkusu

LARA, Konyaaltı ve Fener olmak üzere 3 bölgede 16 yıllık tecrübesi ile hizmet veren Kaptan Yuva Okulları, öğretmenleri ve öğrencileriyle birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkulu şekilde kutladı. Ramada Otel'de düzenlenen 23 Nisan balosunda, miniklerin performansı ilgiyle izlendi.

Antalyalıların yakından tanıdığı Palyaço Fiko'nun esprileriyle renk kattığı baloda çocuklar, ilk kez kendileri için düzenlenen köpük balon şovu izleme keyfi yaşadı. Çeşitli sürprizlerin yaşandığı etkinlikte minikler Türk bayrakları ile çalınan marşlara eşlik etti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Miniklerin kutlamasından foto - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement