Komşusunu Öldüren Sanığa Akıl Hastalığı Nedeniyle Ceza Yok - Son Dakika
Yerel

Komşusunu Öldüren Sanığa Akıl Hastalığı Nedeniyle Ceza Yok

Komşusunu Öldüren Sanığa Akıl Hastalığı Nedeniyle Ceza Yok

Antalya'da "Evime ölü fareleri sen mi koydun?" diyerek komşusunu öldürmekten yargılanan Abdullah Ç.'ye akli dengesi yerinde olmadığı için TCK'ya göre ceza verilmeyecek.

13.02.2015 14:49  Güncelleme: 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da "Evime ölü fareleri sen mi koydun?" diyerek komşusu 66 yaşındaki Zeliha Tavşancı'yı 20 bıçak darbesiyle öldürmekten yargılanan Abdullah Çiçek'in akli dengesinin yerinde olmadığına karar verildi.

Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Zeliha Tavşancı'yı bıçaklayarak öldüren ve tutuklu yargılanan Abdullah Çiçek ile ilgili Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinden istediği rapor tamamlandı.

Başhekim Dr. Ahmet Ayer, psikiyatri uzmanları Dr. Semih Özalp, Dr. Doğan Işık, Dr. Hilmi Erdem Karakan ve Dr. Sezen Türkoğlu Ekmen'den oluşan 5 kişilik sağlık kurulu tarafından yapılan muayene ve gözlemlerin ardından hazırlanan rapor, mahkemeye gönderildi.

"TCK'YA GÖRE CEZA VERİLMEYECEK"

Raporda, Abdullah Çiçek için, "Kasten adam öldürme suçuna karşı, akıl hastalığı nedeniyle işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını tam olarak algılayamaz. Bu fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneği önemli derecede azalmıştır. 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 32/1 maddesi kapsamındadır" ifadesine yer verildi.

Öldürülen Zeliha Tavşancı'nın avukatı Gizem Kumbul, bu raporun ardından Abdullah Çiçek hakkında TCK'ya göre ceza verilemeyeceğini bildirdi.

"DOKTORLAR NE DERSE O OLACAK"

Mahkemenin talebi üzerine Çiçek'in denetime tabi tutulabileceğini belirten Kumbul, şöyle konuştu:

"Denetime tabi tutulmak ise hastanede yapılıyor. Mahkeme, hastanede tedavi görmesi için karar veriyor ve sanık olan Abdullah Çiçek, ruh sağlığı hastanesine gönderiliyor. Hastane bu kişiyi tedavi ettikten sonra karar verecek. Yani hastanede doktorlar ne derse o olacak. Birkaç ay da olabilir tedavi süresi, birkaç yıl da olabilir. Abdullah Çiçek, tedavisi tamamlanıp 'Toplum içine çıkabilir' diye karar verildikten sonra serbest kalabilir ama sonuçta ceza verilemez."

"EVİME ÖLÜ FARELERİ SEN Mİ KOYDUN?" DİYEREK 20 KEZ BIÇAKLAMIŞTI

Antalya'da yalnız yaşayan 27 yaşındaki Abdullah Çiçek, 29 Aralık 2014 tarihinde kendisine her gün yemek veren komşusu 66 yaşındaki Zeliha Tavşancı'yı, "Evime ölü fareleri sen mi koydun?" diyerek sokak ortasında 20 kez bıçaklamıştı. Tavşancı'nın hayatını kaybettiği olayın ardından Çiçek, tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Komşusunu Öldüren Sanığa Akıl Hastalığı Nedeniyle Ceza Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement