Antalya'da Eğitime Hayırsever Katkısı - Son Dakika
Yerel

Antalya'da Eğitime Hayırsever Katkısı

Antalya'nın Aksu İlçesinde Hayırsever Kemal Kalender'in Eşi Adına Yaptırdığı İlköğretim Okulu ve Kendi Adına Yaptırdığı Anasınıfı Hizmete Açıldı

07.01.2011 11:16

Antalya'nın Aksu ilçesinde hayırsever Kemal Kalender'in eşi adına yaptırdığı ilköğretim okulu ve kendi adına yaptırdığı anasınıfı hizmete açıldı. Okulun açılış törenine Vali Ahmet Altıparmak, Aksu Kaymakamı Raif Özener, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, protokol üyeleri, Hayırsever Kemal Kalender ve ailesi ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kurşunlu İnci Kalender İlköğretim Okulu'nun açılış töreninde konuşan Altıparmak, okulun Selçuklu- Osmanlı mimarisinin izlerini taşıdığını belirterek, hayırsever Kemal Kalender ve ailesine teşekkür etti. Altıparmak, 'Kemal amca ve kızları gönül zenginlikleri ile örnek oldular. Ellerindeki imkanı sadece Kurşunlularla değil, Antalyalılarla, Türk milletiyle, insanlıkla paylaşmış oldular' dedi. Bölgenin sıkıntılarını bildiklerini ve köylerin ihtiyaçlarının öncelikleri olduğunu ifade eden Vali Altıparmak, öncelik sırasına göre bu ihtiyaçları karşılamak için çalıştıklarını kaydetti. Hayırsever Kemal Kalender de, 'Antalya'ya 25 kilometre uzaklıkta olmasına rağmen Kurşunlu'nun eğitimde hak ettiği yerde olmadığını düşünüyorum' dedi. Vali Altıparmak, Kemal Kalender'e 'Onur Belgesini' verdikten sonra okulun açılışını yaptı. Sınıfları gezerek öğrencilere hediyeler veren Altıparmak, günün anısına okul bahçesinde ağaç dikti.

(FÜ-BNY-ÜNS) - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya'da Eğitime Hayırsever Katkısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement