Antalya'da Kongre Turizmi Semineri - Son Dakika
Yerel

Antalya'da Kongre Turizmi Semineri

Antalya Tanıtım Vakfı ve Antalya Kongre Bürosu'nun girişimleriyle düzenlenen seminerde kongre turizminin tüm aşamaları masaya yatırıldı.

07.02.2013 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Tanıtım Vakfı ve Antalya Kongre Bürosu'nun girişimleriyle düzenlenen seminerde kongre turizminin tüm aşamaları masaya yatırıldı.

Ramada Otel'de düzenlenen "Kongre ve toplantıların kazanılmasında, gerçekleştirilmesinde tüm aşamalar" konulu seminerin açılışına Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Nizamettin Şen, Antalya Kongre Bürosu Direktörü Sinan İnan, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin ile turizmciler ve akademisyenler katıldı.

Vali Yardımcısı Recep Yüksel, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, Antalya'da 12 ay sürdürülebilir bir turizm faaliyetinin tam olarak yerleşmesi için kongre turizmine önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Antalya'da bu alanda ciddi adımların atılabilmesi için kümelenmenin oluşturulması gerektiğini ifade eden Yüksel, "Kümelenmede amaç turizmin çeşitli alanlarında faaliyet gösteren grupların bir araya gelerek ortak çalışmalar yapabilmeleridir" dedi.

Ortak çalışmanın turizmde olmazsa olmaz kavram olduğunu dile getiren Yüksel,

"Bir yerde ne tür turizm faaliyeti yapılırsa yapılsın insanlar gittikleri bir yerde büyük kongre merkezi var mı yok mu buna bakıyorlar" diye konuştu.

Antalya'da çeşitli otellerin büyük ve ciddi salonlarının olmasına karşın derli toplu büyük bir kongre merkezinin kentin olmazsa olmazlarından olduğuna işaret eden Yüksel, EXPO alanına büyük bir kongre merkezi yapılması için mutabakat sağlandığını belirtti.

Yüksel, bu konuda önümüzdeki günlerde yeni gelişmelerin olacağını anlatarak, şöyle konuştu:

"Turizmde sürdürülebilirliğin sağlanması ve devam ettirilmesi için turizmcilerin seslerini daha çok çıkarmaları gerekir. Biz kamu olarak bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Ancak bizim gözümüzden kaçanları da sektör temsilcileri dile getirmeliler. Kamu birikimine rağmen sektörün yönlendirmeye ihtiyacı var. Bizim baktığımız yerden bazı şeyleri göremiyor olabiliriz."

Rekabetin acımasızlığının bazen ülke turizmine zarar verecek hale getirilmemesi gerektiğini ifade eden Yüksel, Antalya'da yapılması planlanan Dünya Rehberler Birliği Kongresi'nin Antalya yerine İstanbul'da yapılması için baskı yapan İstanbul Rehberler Odası'nın bu tavrının anlaşılamadığını kaydetti. Yüksel,

"Rehberler Odası'nın açıklamalarına göre kongrenin Antalya'da yapılmasını istemiyoruz gibi bir algı oluştu. Buna bir açıklık getirmeliler" dedi.

Yüksel, BAKA'nın katkılarıyla yapılan bu tür eğitim seminerlerinin yapılacak çalışmalara önemli zemin hazırladığını, Antalya Valiliği olarak üzerlerine düşeni yerine getirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, turizm alanında kendinden söz ettiren bölgenin her alanda daha iyi şekilde gelişmesi için oluşturulan projelere destek olduklarını söyledi. Antalya'nın deniz, güneş, kum üçlemesinden bir an önce çıkarak, kongre, spor, sağlık turizmine hızla el atması gerektiğini vurgulayan Engin, bu amaçla yapılan tüm çalışmaları desteklediklerini kaydetti.

Engin, Antalya'da devasa büyüklükte kongre merkezlerinin olması için hiçbir engelin bulunmadığını belirterek, bu konuda sektör işbirliğinin önemine dikkati çekti. Engin, EXPO alanına yapılması planlanan kongre merkezinin BAKA aracılığıyla yapılabileceğini bildirdi.

Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Nizamettin Şen de Antalya'da kış ve kongre turizmini geliştirilmesi için daha çok çabaya ihtiyaç olduğunu söyledi. Antalya'nın mevcut kapasiteden kurtarılarak yeni kongre ve tanıtım stratejilerinin geliştirilmesi gerektiğini anlatan Şen, tıp kongreleri dışında Antalya'da kongre çeşitliliğinin oldukça az olduğuna değindi.

Antalya Kongre Bürosu Direktörü Sinan İnan ise Antalya'daki turizm çeşitliliği ve kongre salonlarının durumlarıyla ilgili katılımcılara bilgi verdi.

Açılış konuşmalarının ardından Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yıldırım Yılmaz, "Toplantı endüstrisine giriş, ulusal ve uluslararası aktörler" konulu sunum yaptı. Yılmaz, konuşmasında kongre turizminin turizmde olmazsa olmaz bir gerçek olduğunu söyledi. Yılmaz, otellerin kongre salonlarının büyük toplantılar için yeterince kullanılamayacağına dikkati çekti.

Seminer, yarın sona erecek.

Muhabir: Hüseyin Kanber

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya'da Kongre Turizmi Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement