Antalya'da Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Yerel

Antalya'da Yerel Seçimlere Doğru

Antalya\'da Yerel Seçimlere Doğru

Antalya'nın Manavgat ilçesinde AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından sandık görevlilerine yemekli toplantı düzenlendi.

04.02.2014 10:39  Güncelleme: 10:46

Antalya'nın Manavgat ilçesinde AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından sandık görevlilerine yemekli toplantı düzenlendi.

Toplantıya Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, Ak Parti İl Başkan Vekili Ömer Duman, Manavgat Belediye Başkan adayı ve Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, Ak Parti Manavgat İlçe Başkanvekili Hüseyin Özdemir, Ak Parti Antalya Gençlik Kolları Başkanı Hasan Bozdemir, İlçe Teşkilatı, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları üyeleriyle sandık görevlileri katıldı.

Destan Düğün Salonu'nda yapılan toplantıda konuşan Ak Parti Manavgat İlçe Başkanvekili Hüseyin Özdemir, katılımın yüksek olmasının kendilerini çok sevindirdiğini ifade ederek, Manavgat'ta artık Ak Parti kadrolarının belediye yönetimine geleceğini belirtti. Özdemir, Ak Parti iktidarının önünün oyunlarla kesilmek istendiğini, buna en güzel cevabın 30 Mart'ta sandıkta verileceğini söyledi.

Manavgat Belediye Başkan adayı Recep Barut ise yaptığı konuşmada, 15 yıllık belediye başkanlığının 10 buçuk yılının Ak Parti'de geçtiğini hatırlatarak, "Bu süre içinde omuz omuza mücadele ettik. Hep benim yanımda oldunuz. Bu süre içinde beldemize olan borcumuzu ödedik. Şu an hiç problemimiz yok. Sizlerin teveccühüyle Ak Parti'den aday adayı oldum. O dönemde de bana güvendiniz, destek verdiniz. Partim de beni layık gördü ve aday yaptı" dedi.

Aday açıklanmasının ardından 15 gündür saha da değişik çalışmalar yaptıklarını belirten Barut, "Üç gün önce Beşkonak'ın köylerinde çok büyük coşkulu kalabalıklar tarafından karşılandık. Pazar yerinde yine halkın büyük teveccühü vardı. Bu salona baktığımız zaman inşallah bu dönem 2004 ve 2009'un rövanşını alacağımızı görüyorum. Bu kalabalık gerçekten beni çok duygulandırdı. Çok heyecanlandırdı" ifadelerini kullandı. Manavgat'ta yapılan belediyeciliği vatandaşların hak etmediğini dile getiren Barut, "Manavgat'ın böyle bir belediyeciliği hak etmediğini herkes söylüyor. Artık Manavgat'ta belediyeciliğin gündemi değişsin istiyoruz. Çiçek böcek belediyeciliğinden, proje, hizmet belediyeciliğine geçişi inşallah bu dönem sizlerle gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Manavgat'ın sıkıştığını vurgulayan Barut, "Yıllarca imar çalışması yapılamayan bir ilçe belediyesi var. Yeni konut alanları açamamışız. Turizmle ilçe merkezini buluşturamamış bir belediyecilik var. Pazar yerindeki esnafla dertleştik. Kışın hepsi işsiz, turizm çalışanları işsiz. Bunların çaresi var mı? İnanın var. Birinci önceliğimiz Ulualan mevkini imara açıp, bir an önce ilçeyi turizmle buluşturmak istiyoruz. Yakın zamanda çok dev projeleri sizlerle paylaşacağız. Manavgat böyle bir idareye layık değil. İnşallah belediyeciliğin nasıl olduğunu 31 Mart'tan sonra göstereceğiz. Belediyecilik dediğimiz iş, halkın önünü açar, yatırımcının önünü açar, işsize iş bulur. Koyduğunuz projeler toplumun genelinin menfaati olur" dedi.

Ak Parti İl Başkanvekili Ömer Duman da, "Manavgat'ta 5 yüz civarında sandığımız var. Bir oy kaybetsek 500 oy, 2 oy kaybetsek bin oy eder. Onun için sandıklar bizim için çok önemli" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel ise sanık görevlilerini 30 Mart'ta yapılacak olan seçimlerde kazanılacak olan zaferin gerçek mimarları olarak nitelendirdi. Geçmişte, yerel seçimlerin, belki de Türkiye tarihinin en önemli seçimleri olacağını söylediğini hatırlatan Türel; "Daha o zaman Gezi Parkı olayları yaşanmamıştı, 17 Aralık tarihinde yaşadığımız tuzaklarla da karşı karşıya kalmamıştık. Ancak görünen köy kılavuz istemiyordu. Çünkü Türkiye ne zaman kalkınma yolunda mesafe katetse, şahlansa, hemen birileri bu ülkenin başına elinden geleni ardına koymuyor. 10 senedir Ak Parti iktidarıyla şahlanan Türkiye'ye birileri çelme takmak istiyor. Ancak unuttukları bir şey var. Bu milletin yanında duranlar, milletin desteğiyle her türlü zorluğu aşmıştır. Bundan sonra da aşacaktır. Bunu herkes böyle bilsin. Allah'ın yardımıyla ve sizlerin sayesinde bunların hepsini aşacağız" ifadelerini kullandı.

2010 yılında referandum öncesi, milletvekili olmadığı dönemde gelen bir SMS mesajıyla sandık kurulunda görev alıp almak istemediğinin sorulduğunu ifade eden Türel; "Gelen mesajda 'Antalya, Konyaaltı, Uncalı Mahallesi 1201 sayılı sandıkta sandık görevlisi olmak istiyorsanız Evet tuşu için şuna basın' diyordu. Tereddütsüz evet dedim. Akşam çıktım; 'Bana partim sandık görevlisi olma imkanını tanıdı, şimdi partimle, ülkeme milletime bu en şerefli görevlerden onur duyuyorum. Bununda en iyisini yapacağım' diye beyanat verdim" şeklinde konuştu. Sandık görevlisi olmaması durumunda kimsenin başkan, milletvekili, bakan ve başbakan olamayacağını kaydeden Türel, "Siz sandık görevlileri, 30 Mart'taki yerel seçimlerde belediye başkanlarımızın o makam gelmesi için elinizden geleni yapacak, inşallah bizleri o göreve bu salondaki dava arkadaşlarımız, yol arkadaşlarımız getirecektir. O yüzden sizin göreviniz en şerefli görevdir diyorum. O yüzden en önemli görevdir diyorum" dedi.

Manavgat'a çok büyük yatırımlar yapacaklarını söyleyen Türel, "Manavgat için öyle projeler hazırlıyoruz ki, rakiplerimiz bile 'Yok artık' diyecek. 'Bunları nasıl yapacaksınız? Yapamazsınız' diyecek. Ama ben Menderes Türel'im. Bugüne kadar verdiğim bütün sözleri yerine getirdim. Manavgat'ta ki dev projeleri de Recep Barut başkanımla birlikte gerçekleştireceğiz. Manavgat'ı gerçek hizmet belediyeciliği ile tanıştıracağız. Geçmiş 5 yılın değil, on yılları telafi edeceğiz. Çünkü Manavgat bunları hak ediyor" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Antalya'da Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement