Antalyalı Sanatçılar, 'Senede Bir Gün' Konseriyle Anıldı - Son Dakika
Yerel

Antalyalı Sanatçılar, 'Senede Bir Gün' Konseriyle Anıldı

Antalyalı Sanatçılar, \'Senede Bir Gün\' Konseriyle Anıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentin hafızalarda yer etmiş sanatçılarını, ‘Senede Bir Gün’ konseriyle andı.

14.12.2022 12:44  Güncelleme: 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentin hafızalarda yer etmiş sanatçılarını, 'Senede Bir Gün' konseriyle andı.

Büyükşehir'in Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Doğu Garajı Kültür Merkezi Büyük Salon'da düzenlenen ve dört bölümden oluşan konserde; Behlül Dal, İsmail Baha Sürelsan, Gültekin Çeki, Fikret Otyam, Tarık Akıltopu, Sümer Tilmaç, Necip Nugay gibi Antalya'nın kültür ve sanat hayatına iz bırakmış isimleri yad edildi. Cüneyt Salman, Erdinç Karadeniz, Serpil Doğan, Onur Nugay gibi Antalya'nın yetiştirdiği sanatçıların da sahne aldığı konsere, Yenikapı Orkestrası eşlik etti.

Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonunu iş birliğiyle hazırlanan, Genel Sanat Yönetmenliği'ni Emin Altıner'in yaptığı ve Yalın Altıner'in sunduğu gece, Antalya'nın eski günlerini anlatan '1980'li Yıllar' isimli şiirle başladı. Gecede, Cumhuriyet döneminde yolu Antalya ile keşişmiş ya da Antalya'da doğmuş, ebediyete intikal etmiş müzisyen, şair, edebiyatçı gibi değerlerin yaşamları anlatıldı.

Gecede, 'Yol Ver Bana Çubuk Beli' türküsünün yazarı Cevat Uyanık ve türküyü ilk kez seslendiren Erdal İyiöz'ün hayatlarına da yer verildi. Programın sonunda ise Emin Altıner seyircilerin arasında bulunan ünlü sanatçı Sümer Ezgü'yü sahneye davet etti. Ezgü, Başkan Muhittin Böcek'e teşekkür ederek, 'Yol Ver Bana Çubuk Beli' türküsünü seslendirdi.

Gecenin sonunda ise Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Okan Yavuz, gecede emeği geçen Müzsan Antalya il Temsilcisi Sinem Çevik Bakarlar, Emin Altıner, Yağız Altıner ve sahne alan sanatçılara teşekkür ederek, çiçek taktim etti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Antalyalı Sanatçılar, 'Senede Bir Gün' Konseriyle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement