Aralık Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin Yıl Sonu Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Aralık Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin Yıl Sonu Etkinliği

Aralık Kız Teknik ve Meslek Lisesi\'nin Yıl Sonu Etkinliği

Iğdır'ın Aralık ilçesinde bulunan Aralık Kız Teknik ve Meslek Lisesi yıl sonu etkinliği düzenlendi.

06.06.2012 17:46

Iğdır'ın Aralık ilçesinde bulunan Aralık Kız Teknik ve Meslek Lisesi yıl sonu etkinliği düzenlendi.

Geçtiğimiz yıl faaliyete giren Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından düzenlenen yıl sonu etkinliği ile okulun kurulma aşamasında yardım ve desteklerini esirgemeyen kurum ve kuruluşlara teşekkür etme imkanı sağlandı. Programda bir öğrenci tarafından yapılan konuşma ise katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Kız öğrenci konuşmasında; Türkiye'nin en doğusunda, kendilerine okuma imkanı sağlandığı için, Vali Çiçek'e ve eğitimde kendilerine destek veren herekse teşekkür ettiğini belirtti. Kız çocuklarının okumasının çok önemli olduğuna vurgu yapan öğrenci; "Bize verilen emekleri boşa çıkarmamak için var gücümüzle çalışacağız. Okulumuzun yatılı olması bizlere okuma imkanı sağlamıştır. Bu okul açılmasaydı belki de birçoğumuz ilköğretimden sonra okula gönderilmeyecek, belki de hemen evlendirilecektik. Bu okul sayesinde, ileride üniversite okuma, iş sektöründe yer alma imkanı bulacağımız için çok mutluyuz. Bizlere iyi bir eğitim öğretim ortamı ve ailemizi aratmayacak düzeyde bir yurt imkanı sağladığınız için teşekkür ederiz.

Iğdır Valisi Amir Çiçek ise konuşmasında; hükümet tarafından yürütülmekte olan kız çocuklarının okullaştırılması projesi kapsamında faaliyete geçen bu okulun kendisi için çok önemli olduğunu belirtti. Çiçek, "Çünkü bu okul sayesinde kız çocuklarımız ilköğretimlerini tamamladıktan sonra evlerine kapanıp kalmayarak, öğrenimlerine devam etme imkanı bulmuş oldular. Kız çocuklarımız bizlerin parlayan bir yıldızı gibidir. Onlar bir çiçektir. Aralık ilçesini ziyaretimde okumak için imkan arayan kızları gördüm anne ve babalarla görüştüm ve onları ikna ederek kızlardan da okuma sözü aldım. Bu azimle okumaları için bir okul yaptırdık. Bu yatılı okulumuzda kız öğrencilerimiz kendilerini evlerinde hissetmektedir. Çocuklarımız buradaki ilk yıllarını bitirdi. Çocuklarımın sözü "Siz bize bu okulu açmasaydınız bizi ya evlendirmişlerdi ya da çobanlık yapıyor olacaktık" dediler. Yapımı bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanan okulumuz sayesinde birçok kız çocuğumuz okuma hayalini gerçekleştirme imkanına kavuşmuştur" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Çiçek, çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeler vererek, başarılı öğrencilere de başarı belgelerini verdi.

Şiir ve müzik dinletisin de yer aldığı program; Aralık Kaymakamı M. Fatih Çiçekli ve Karakoyunlu Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Aralık Belediye Başkanı Hanım Turan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, Iğdır Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş ve birçok öğretmen ile öğrenci katıldı. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aralık Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin Yıl Sonu Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement