Arkeoloji Kulübü Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Arkeoloji Kulübü Etkinlikleri

Arkeoloji Kulübü Etkinlikleri

Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte öğrenciler, Hekatomnidler Dönemi’ne ait bir mezar yapısının mimarisi ve ikonografisi üzerine konferans dinledi.

11.04.2016 17:34

Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte öğrenciler, Hekatomnidler Dönemi'ne ait bir mezar yapısının mimarisi ve ikonografisi üzerine konferans dinledi.

Yunus Emre Kampüsü yerleşkesinde bulunan Edebiyat Fakültesi'nde düzenlenen etkinliğe öğretim üye ve elemanlarının yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. "Hekatomnidler Dönemi Mezar Anıtı- Milas Büyük ve Minyatür Figürlü Duvar Resimlerinin İkonografisi Üzerine" isimli konferansta, Prof. Dr. Cengiz Işık tarafından katılımcılara Milas Bölgesi'nde kaçak kazı ile ortaya çıkarılan bir mezar anıtının hikayesi anlatıldı.

Etkinlikle alakalı bilgi veren Arkeoloji Kulübü Danışmanı Araş. Gör. Adem Yurtsever, kulüp olarak her yıl Arkeoloji Bölümü öğrencileri başta olmak üzere öğrenciler için faydalı olduğuna inandıkları etkinlikler düzenlediklerini belirtti. Yurtsever, "Düzenlediğimiz konferanslar ile Türkiye'deki farklı üniversitelerden hocalarımızı davet ediyoruz. Etkinliklerimizin bu yıl ki ilk davetlisi Prof. Dr. Cengiz Işık oldu. Kendisi Türk Arkeolojisi'ne çok önemli katkılarda bulunmuş, Kaunos Antik kenti başta olmak üzere, Milas ve çevrelerindeki araştırmalarıyla Türk ve dünya arkeoloji camiası tarafından oldukça tanınan ve sevilen bir isim. Burada ortaya çıkarılan bir mezar anıtının sadece ortaya çıkarılış hikayesini değil aynı zamanda korunması ve tanıtılmasına yönelik hikayesini dinledik. Prof. Dr. Cengiz Işık'ın öğrencilerimize tavsiyeleri ve kültür varlıklarımızın korunmasına yönelik yapılması gerekenler ile ilgili sözleri eminim ki öğrencilerimizin kişisel gelişimine önemli bir katkı yapacaktır" dedi.

Ayrıca Yurtsever, Arkeoloji Kulübünün ulusal ve uluslararası etkinliklerinin devam edeceğini belirterek başta etkinliklerinin düzenlenmesine olanak sağlayan Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne, Öğrenci Kulüpleri Koordinatörlüğüne ve Arkeoloji Kulübü öğrencilerine teşekkür etti. Konferans, Doç. Dr. Feriştah Alanyalı'nın Prof. Dr. Cengiz Işık'a teşekkür ve katılım belgesi takdimi ile son buldu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arkeoloji Kulübü Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement