Aşık Ömer, Aydın'da Düzenlenen Şölenle Anıldı - Son Dakika
Yerel

Aşık Ömer, Aydın'da Düzenlenen Şölenle Anıldı

Aşık Ömer, Aydın\'da Düzenlenen Şölenle Anıldı

Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Aşıklar ve Ozanlar Derneği Aydın Şubesi işbirliğinde “Aşık Ömer’i Anma ve Aşıklar Şöleni” düzenledi.

19.10.2015 09:03

Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Aşıklar ve Ozanlar Derneği Aydın Şubesi işbirliğinde "Aşık Ömer'i Anma ve Aşıklar Şöleni" düzenledi.

Aydın Kültür Merkezi Dr. Hidayet Sayın Tiyatro Salonu'nda sunuculuğunu Aygül Mutlu'nun yaptığı etkinliğe, Aşık Mehmet Köse ( Kaptani), Aşık Celal Bulut (Hoca), Aşık Süleyman Ateş (Püryani), Aşık Turgut Yılmaz (Yılmazer), Aşık Muhsin Özem (Yaralı), Aşık Ensar İpek (İpekoğlu) söz ve sazları ile renk kattılar.

Açılış konuşmasını yapan Adnan Menderes Üniversitesi Öğreti Üyesi Doç Dr. Caner Işık, Aşıklık Türk toplumunun en önemli bilgilenme kaynaklarından bir olduğunu belirterek, "Bu kültürün yaşatılmasına özellikle medya çağında, yoğun bir kültürel yozlaşmanın yaşandığı bu günlerde tarihi evrelerden günümüze kadar aldıkları terbiye ile söyleyen aşıklar bu geleneği sürdürebilmek için özverili bir şekilde mücadele verdiklerine şahit oluyoruz. Aşıklarımız bu ismi aslında tekke edebiyatı ile almıştır. Özellikle Türk geleneğinde ruhsal sözün bir enstrüman ile yani sazla kapuzla aktaran ve bu söyledikleri sözlerle insanlara hikmeti, doğruyu ve güzeli anlatan aşıklık aslında Türk toplumunun en önemli bilgilenme kaynaklarından biridir" diye konuştu

Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nde katkılarıyla düzenlen şölende halk ozanların coşkulu sazları ve manidar değişleriyle heyecanlı dakikalar yaşatırken, aşıklar arasında yaşanan atışmaları seyirciler zaman zaman ayakta alkışladı.

Etkinliğin ardından Aşıklar ve Ozanlar Derneği Aydın Şubesi tarafından yurdun değişik yörelerinden gelerek katılım gösteren ozanlara teşekkür plaketi verildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aşık Ömer, Aydın'da Düzenlenen Şölenle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement