Aslantepe'de Kazı Çalışması Başladı - Son Dakika
Yerel

Aslantepe'de Kazı Çalışması Başladı

Aslantepe\'de Kazı Çalışması Başladı

Anadolu'da ilk şehir devletinin kurulduğu yer olarak bilinen Malatya Aslantepe Höyüğü'nde bu yılki kazılara başlandı.

16.08.2012 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu'da ilk şehir devletinin kurulduğu yer olarak bilinen Malatya Aslantepe Höyüğü'nde bu yılki kazılara başlandı.

Orduzu Belediyesi'ni ziyaretinde bir açılama yapan İtalyan Arkeolog Prof. Dr. Marcella Frangipane, kazının başlatıldığı açıklamasında bulundu. Gün yüzüne çıkartılan sarayın yeni kazı sezonunda tamamını ortaya çıkarmayı hedeflediklerini belirten Frangipane, Orduzu Belediye Başkanı'na kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, "Yeni sezon kazısını başlatmak için geldiğimde bir sürprizle karşılaştım. Höyüğe giden yol yapılmış, kilit taş döşenerek tertemiz edilmiş. Bu benim için sürpriz oldu. Bundan dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Orduzu Belediye Başkanı Cumali Ekin de, toprağın altından bir tarihin çıkarıldığı kazılara gereken desteği vermeye devam edeceklerini söyleyerek "Bu konuda belediyemizin kapısı sonuna kadar açıktır" ifadelerini kullandı.

Roma La Sapienza Üniversitesi arkeologları tarafından yapılmakta olan kazıların bu yıl 1,5 ay sürmesi bekleniyor. Kazı, Prof. Frangipane'nin başkanlığında gerçekleştiriliyor. Kazı alanı dışındaki bölümlerin açık hava müzesi olarak düzenlendiği Aslantepe Höyüğü'nden çıkarılan eserler, Malatya Arkeoloji Müzesi'nde sergileniyor. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aslantepe'de Kazı Çalışması Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement