Ataşehir'in kahraman Arama Kurtarma Ekibi "ATAK" İstanbul'a döndü - Son Dakika
Yerel

Ataşehir'in kahraman Arama Kurtarma Ekibi "ATAK" İstanbul'a döndü

Ataşehir'in kahraman Arama Kurtarma Ekibi "ATAK" İstanbul'a döndü Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılmak için Hatay'a giden 16 kişilik Ataşehir Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi görevini başarıyla yerine getirerek geri dönüş yaptı.

16.02.2023 10:22  Güncelleme: 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ataşehir'in kahraman Arama Kurtarma Ekibi "ATAK" İstanbul'a döndü

İSTANBUL - Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılmak için Hatay'a giden 16 kişilik Ataşehir Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi görevini başarıyla yerine getirerek geri dönüş yaptı.

6 Şubat sabahı Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından hemen harekete geçerek deprem bölgelerinden Hatay'da göreve başlayan 16 kişilik arama kurtarma personelinin geri dönüşleri için Ataşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nde karşılama töreni düzenlendi. Felaket bölgesinde büyük özveriyle gece gündüz dinlenmeden çalışan ATAK ekibini; Ataşehir Belediye Başkan Yardımcı Abdullah Der, Afet Koordinasyon Merkezi Yöneticisi, Etüt Proje Şefi Saliha Dilek Aral ve AKOM'da çalışan diğer ekip arkadaşları çiçeklerle karşıladı.

ATAK Ekibi'nin Hatay Merkez'de 11 vatandaşı enkazdan çıkararak fedakarca mücadele ettiğini belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, "İlk andan itibaren büyük emeklerle, umudunu yitirmeden, çalışarak bölgedeki yurttaşlarımızın hayatını kurtaran Ataşehir Arama Kurtartma Ekibimiz cansiperane büyük bir mücadele verdiler. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Kurtarılan her bir can bu ülke için bir değerdir. Bu acıları tek yürek olarak milletimizle birlik olarak aşacağız" açıklamalarında bulundu.

AKOM'da ATAK ekibini karşılayan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der ise şunları söyledi: "Depremin ilk gününden bugüne kadar deprem bölgesinde bulunan ATAK ekibimizle sürekli iletişimde olduk. Ciddi anlamda emekler sarf ettiler. Orada birçok canımızı kurtardılar. Ben kendilerine, Başkanımız ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum. İyi ki varlar. Ataşehir halkına da çok teşekkür ediyoruz. Müthiş bir duyarlılık gösterdiler. İnanılmaz bir yardım mücadelesi verdiler. Allah böyle acıları bir daha yaşatmasın. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

ATAK ekip sorumlusu Cemre Kaya, "İlk depremi öğrendiğimiz andan itibaren AKOM'da hızlıca hazırlıklarımızı tamamlayıp yola çıktık. Hatay'da çalışmalarımıza saat 16.00 itibariyle başlayabildik. Ekibimiz, 1 adet tam donanımlı arama kurtarma aracımız ve enkaz üzerinde canlı arama ve kurtarma yapabilme yetkisine sahip kurtarma köpeğimiz Tokyo ile oradaydık. Hemen bölgede arama kurtarma çalışmalarına başladık. Gerçekten gördüklerim karşısında bacaklarım titredi. Ama ekip lideri olarak ayakta durmam gerekiyordu. Dört bir yandan mücadele ettik, elimizden gelenin en iyisini yaptık. İlk gün, üç can kurtardık. 8 yaşında bir erkek çocuğu, farklı yaşlarda da iki insanımızı kurtardık. İkinci gün araçlarımızla birlikte daha güçlüydük. Sonrasında 18 ve 22 yaşında iki erkek kardeşi kurtardık. 8 yaşında bir kız çocuğunu kurtardık. Ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Orada yaşananlar çok zor. Şimdi geldik ama kalbimiz orada yine gideceğiz. Afet öncesinde, bizim dersimize daha çok çalışarak, güçlenmemiz lazım. 10 kişi, 20 kişi değil, tüm İstanbul, tüm Marmara, tüm Türkiye olarak dersimize çalışmamız gerekiyor. Bizi destekleyen herkese çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Ataşehir Arama Kurtarma ekibinin deprem bölgesindeki çalışmalarına, enkaz üzerinde canlı arama ve kurtarma yapabilme yetkisine sahip kurtarma köpeği Tokyo da eşlik etmişti.

Ataşehir\'in kahraman Arama Kurtarma Ekibi "ATAK" İstanbul\'a döndü
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ataşehir'in kahraman Arama Kurtarma Ekibi 'ATAK' İstanbul'a döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement