Atatürk'ün Antalya'ya Gelişinin 83.yıldönümü Törenlerle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Atatürk'ün Antalya'ya Gelişinin 83.yıldönümü Törenlerle Kutlandı

Atatürk\'ün Antalya\'ya Gelişinin 83.yıldönümü Törenlerle Kutlandı

Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 83.yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

06.03.2013 14:46

Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 83.yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 83. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalara, Vali Vekili Fuat Ergün, Vali Yardımcıları Ali Nazım Balcıoğlu, Mehmet Kurdoğlu, Recep Yüksel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Akaydın ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından Işıklar Caddesi'ndeki Atatürk Evi ziyaret edildi. Vali Vekili Fuat Ergün, Atatürk Evi'ndeki ziyaretçi defterine "Dünya'nın en güzel yeri olarak onurlandırdığınız Antalya'mıza teşrifinizin 83. yıldönümünü büyük bir heyecan ve gururla kutlamanın onurunu yaşıyoruz. Ülkemizin dünyaya açılan penceresi olan Antalya, sahip olduğu güzellikleri dünyaya tanıtarak yılda 11 milyon turist ağırlayan bir turizm başkenti olmuştur. Bütün dünyaya ülkemizin çağdaş uygarlık yolunda emin adımlarla ilerlediğini ve Antalya'nın dünyanın en güzel yeri olduğunu göstermekteyiz. Aziz Atam, kurduğunuz Cumhuriyet'in ve emanetlerinizin emin ellerde olduğunu bilerek rahat uyuyunuz. Hiç şüpheniz olmasın ki; bizlere verdiğiniz manevi güç ile aklın ve bilimin ışığında gösterdiğiniz çağdaş uygarlık hedefine doğru büyük bir azimle ilerlemekteyiz. Antalyalılar olarak, bu bilinçle sizi şehrimizde ağırlamış olmaktan dolayı gurur, şükran ve minnet duymaktayız. Ruhunuz şad olsun" diye yazdı.

Antalya Kültür Merkezi'ndeki törende ise Antalya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin konu edildiği tiyatro gösterisi sahnelendi. Törende ayrıca Atatürk'ün Antalya'ya gelişi ile ilgili şiir, kompozisyon ve resim dalında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Vekili Fuat Ergün, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Akaydın tarafından verildi.

Davetliler daha sonra Antalya Kültür Merkezi sergi salonundaki Atatürk'ün Antalya'ya gelişi ile ilgili fotoğraf ve yarışmada dereceye giren resim sergisini gezdiler. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atatürk'ün Antalya'ya Gelişinin 83.yıldönümü Törenlerle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement