Atatürk Üniversitesi Rektörü Özbekistan'da İş Birliği Görüşmelerine Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Atatürk Üniversitesi Rektörü Özbekistan'da İş Birliği Görüşmelerine Devam Ediyor

Atatürk Üniversitesi Rektörü Özbekistan\'da İş Birliği Görüşmelerine Devam Ediyor

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve beraberindeki heyet, Özbekistan'a gerçekleştirdikleri ziyaret kapsamında uluslararasılaşma stratejileri doğrultusunda görüşmelerine devam ediyor. Rektör Çomaklı, Özbek Devlet Beden Eğitimi ve Spor Üniversitesi, Semerkand Devlet Üniversitesi, Semerkand Devlet Tıp Üniversitesi, Semerkant İpek Yolu Uluslararası Turizm Üniversitesi, İmam Buhari Uluslararası Araştırma Merkezi ve Semerkand Arkeoloji Enstitüsü ile iş birliği protokolleri imzaladı. Ziyaretlerde tıp, arkeoloji ve din bilimleri alanlarını kapsayan iş birliği anlaşmaları da imzalandı.

06.10.2023 12:08  Güncelleme: 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir dizi temas ve iş birliği görüşmelerinde bulunmak amacıyla Özbekistan'a ziyaret gerçekleştiren Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile beraberindeki heyet, üniversitenin uluslararasılaşma stratejisine yönelik görüşmelerine devam ediyor.

Ziyaretin ilk gününde Özbek Devlet Beden Eğitimi ve Spor Üniversitesini gezerek iş birliği protokolü imzalayan Rektör Çomaklı; ikinci gün de ise Semerkand Devlet Üniversitesini, Semerkand Devlet Tıp Üniversitesini, Semerkant İpek Yolu Uluslararası Turizm Üniversitesini, İmam Buhari Uluslararası Araştırma Merkezi ile Semerkand Arkeoloji Enstitüsünü ziyaret etti ve ortak çalışmalar gerçekleştirmek üzere iş birliği protokolü imzaladı.

"Amacımız, Gönül Coğrafyamız ile Olan Bağlarımızı Kuvvetlendirmek"

Eğitim alanında uluslararası iş birliklerini çok önemsediklerini ve bu kapsamda birçok üniversite ile ortak çalışmalar yapmak üzere anlaşmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Çomaklı, heyet olarak bugün de gerçekleştirdikleri ziyaretlerin oldukça verimli geçtiğini dile getirdi. Özbekistan topraklarında yetişen İbn Sina, Biruni, Harezmi ve Ali Kuşçu gibi alimlere dikkat çekerek, bu toprakların yüzyıllar boyu bilime önemli katkılar yaptığını, halen de bilim dünyasına ışık saçma potansiyeli taşıdığını aktaran Rektör Çomaklı: "Özvatanımız olan bu topraklar ile ilişkilerimizin daha da güçlenmesi açısından böylesine kapsamlı bir ziyaret programı gerçekleştirdik. Amacımız hem kurumlar arası ilişkileri güçlendirmek hem de gönül coğrafyamız ile olan bağlarımızı kuvvetlendirmek. Bu kapsamda ziyaret ettiğimiz; Semerkand Devlet Üniversitesi, Semerkand Devlet Tıp Üniversitesi, İmam Buhari Uluslararası Araştırma Merkezi ile Semerkand Arkeoloji Enstitüsünün çalışmalarını yakından gözlemleme şansını elde ettik" ifadelerini kullandı.

"Tıp, Arkeoloji ve Din Bilimleri Alanlarını Kapsayan İş Birliği Anlaşmaları İmzalandı"

Ziyaretlerinde; kaliteli eğitimin sağlanmasında üniversiteler arası iş birliklerinin önemine ve Türkiye Cumhuriyeti tecrübesine değinen Rektör Çomaklı, bu anlamda Özbekistan'a da özel bir önem verdiklerini belirterek şunları söyledi: "Dost ve kardeş ülke Özbekistan ile yüksek öğretim alanında iş birliği gerçekleştirmekten memnuniyet duyuyorum. Bugün üniversitemizin de oldukça başarılı olduğu tıp, arkeoloji ve din bilimleri alanlarına yönelik çalışmalar gerçekleştiren üniversiteleri ziyaret ederek tecrübe paylaşımında bulunduk ve iş birliği protokolleri imzaladık. Bu doğrultuda ziyaret ettiğimiz üniversitelerimiz ile ortak araştırma ve proje yapma, akademik ve idari personel ile öğrenci değişimi, staj imkanı sunma, iş dünyasına yönelik ortak çalışmalarda bulunma, toplumsal fayda oluşturmaya yönelik ortak proje üretme ve daha birçok alanda eğitim ve iş birliği konularında mutabakata vardık. Bizleri misafir eden değerli mevkidaşlarıma teşekkür ediyor, anlaşmaların hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atatürk Üniversitesi Rektörü Özbekistan'da İş Birliği Görüşmelerine Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement