ATO Başkanı Baran'dan "18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" mesajı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

ATO Başkanı Baran'dan "18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" mesajı Açıklaması

ATO Başkanı Baran\'dan "18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" mesajı Açıklaması

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Çanakkale Zaferi'nin Türk milletinin tarihinin dönüm noktası bir şeref abidesi olduğunu belirterek, "108 yıl önce Çanakkale'deki kahramanlık, cesaret, dayanışma, birlik, fedakarlık ve mücadele ruhunu, deprem felaketinin...

17.03.2023 10:10  Güncelleme: 10:43

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Çanakkale Zaferi'nin Türk milletinin tarihinin dönüm noktası bir şeref abidesi olduğunu belirterek, "108 yıl önce Çanakkale'deki kahramanlık, cesaret, dayanışma, birlik, fedakarlık ve mücadele ruhunu, deprem felaketinin yaralarını sarmak için yaşatıyoruz." ifadesini kullandı.

Baran, "18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

ATO Başkanı Baran, Çanakkale Zaferi'nin Türk milletinin tarihinin dönüm noktası bir şeref abidesi, milletin azmi ve inancı karşısında hiçbir engelin duramayacağının timsali olduğunu bildirdi.

Çanakkale Zaferi'nin, milletin kaderini değiştiren, "Çanakkale Geçilmez" sözünü dünya tarihine altın harflerle yazdıran kahramanlık destanı olduğunu belirten Baran, şunları kaydetti:

"Çanakkale'de destan yazan milletimizin vatanı ve bağımsızlığı için aynı azim, inanç ve fedakarlığına o gün olduğu gibi bugün de şahit oluyoruz. Asrın felaketi olan depremde tek yürek olan milletimizin birlik ve beraberliği vatan sevgisinde birleşiyor. 108 yıl önce Çanakkale'deki kahramanlık, cesaret, dayanışma, birlik, fedakarlık ve mücadele ruhunu, deprem felaketinin yaralarını sarmak için yaşatıyoruz. O gün cepheye eliyle ördüğü çorapları taşıyan ninelerimizin, elinde ne varsa ordusuna veren dedelerimizin küçücük torunları, bugün deprem bölgesi için kumbarasında biriktirdiği parasını bağışlıyor. İş dünyasının temsilcileri olarak bizler de üzerimize düşen her türlü vazifeyi yerine getirme azminde ve kararlılığındayız. Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkıma uğrayan 11 ilimizin üretimini, ticaretini, ihracatını, istihdamını yeniden canlandırarak, vatanımız için, milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Bu toprakları vatan yapan ecdadımızı her zaman minnetle yad edeceğiz. Çanakkale ruhuna her zaman sahip çıkacağız. Asırlardır bu topraklarda şehit olan Mehmetçiklerimizi, gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel ATO Başkanı Baran'dan '18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü' mesajı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement