Atso'dan Kemer Içın Proje Önerılerı - Son Dakika
Yerel

Atso'dan Kemer Içın Proje Önerılerı

Atso\'dan Kemer Içın Proje Önerılerı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Kemer ilçesinin sorunlarını ve çözüm önerilerini içeren bir dosya hazırladıklarını, bunu Kemer'e ilişkin proje önerileri ile birlikte ilgili makamlarla ve ATSO üyeleri ile...

20.06.2012 16:27

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Kemer ilçesinin sorunlarını ve çözüm önerilerini içeren bir dosya hazırladıklarını, bunu Kemer'e ilişkin proje önerileri ile birlikte ilgili makamlarla ve ATSO üyeleri ile paylaştıklarını kaydetti.

Turizmi 12 aya yaymak, kent içi ticareti canlandırmak ve yaşam kalitesini arttırmak amacıyla önerilen "Bisiklet Parkları" ve "Açık Alan Serinletme" proje önerilerinin Kaymakamlık ve Belediye tarafından kabul görmesi halinde ATSO olarak her türlü desteğe hazır olduklarını belirten Başkan Çetin Osman Budak, Kemer bölgesindeki yürüyüş parkurlarını yurt dışında tanıtmak ve Avrupa'nın önemli yürüyüş kulüplerini bölgeye çekmek için de çalışma başlattıklarını söyledi.

ATSO İNCELEME YAPTI

ATSO Yönetim Kurulu, Kemer'de bir dizi inceleme ve temaslarda bulundu. ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Başkan Yardımcısı Güray Parlak, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Levent Yiğiter, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Kıvrak, Mustafa Yılmaz, Ali Peker, Faruk Sayın, Kenan Çelik, Mızrap Cihangir Deniz, ATSO Meclis Başkan Vekili Yeliz Gül Ege, Meclis Üyesi Erdal Tontu ve ATSO Kemer Temsilcisi Kadir Batu ilk olarak Kemer Kaymakamı Bayramali Köse ve Belediye Başkanı Mustafa Gül'ü ziyaret ederek Kemer'e ilişkin sorun ve çözüm önerilerinin yer aldığı kapsamlı bir dosya sundular.

EXPO'DAN HERKES FAYDALANACAK

ATSO heyeti daha sonra, Kemer Rose Residence Bach Otel'de ATSO üyeleriyle bir araya geldi. EXPO 2016 tanıtım filminin izlenmesi ile başlayan toplantıda ATSO Başkanı Budak, EXPO çalışmaları ve yol haritasıyla ilgili bilgiler verdi. EXPO'nun Gazipaşa'dan Kaş'a kadar tüm Antalya'yı kalkındıracak bir kalkınma projesi olarak görülmesi gerektiğini belirten Budak, "EXPO 2016 Antalya ve bölgesine çok önemli katkılar sağlayacaktır. Sadece bu organizasyon için 8 milyon civarında ekstra ziyaretçi bekliyoruz. Bu potansiyel bölgemiz ve dolayısıyla Kemer'de büyük katkı alacaktır" dedi. Türkiye'nin ilk planlı turizm alanlarından Kemer'de başlangıçta 20 bin olarak planlanan yatak sayısının bugün 100 binlere ulaştığını belirten Budak, ortaya çıkan arz fazlasının sıkıntıları da beraberinde getirdiğini söyledi. Budak, "Kemer Antalya'nın en önemli turizm bölgesi, gözbebeği. Üyelerimizden aldığımız bilgileri gerekli yerlere ileteceğiz. Eğer sonuç alamazsak işadamlarına yönelik eylem biçimleri vardır. Gerekirse eylem yaparız. Side ve Alanya turizm alanlarını disiplin altına alan, son derece faydalı çalışmalar yapıldı. Bunlar Kemer'de neden yapılmasın" diye konuştu.

SOKAKLAR SERINLEYECEK

Kemer ilçe merkezinde yapılacak küçük çalışmalarla fark yaratmanın mümkün olduğunu belirten ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, ATSO olarak "Bisiklet Parkları" ve "Açık Alan Serinletme" proje önerilerini Kaymakam ve Belediye Başkanı ile paylaştıklarını söyledi. Kemer'in bisiklet kullanımı için son derece uygun olduğunu belirten Budak, Avrupa'da birçok kentte uygulanan proje ile ilçede yaya öncelikli ulaşımın cazip hale getirilebileceğini, turistin otelden çıkıp kente karışmasının sağlanabileceğini belirtti. Budak, "Açık Alan Serinletme" projesi ile yazın sıcak havalarda halkın ve turistlerin rahatça sokakta dolaşmalarının sağlanabileceğini kaydetti.

Kemer bölgesindeki yürüyüş parkurlarını yurt dışında tanıtmak ve Avrupa'nın önemli yürüyüş kulüplerini bölgeye çekmek için çalışma başlattıklarını da belirten Budak, "Avrupa'da 3.5 milyon üyesi bulunan Alpler Derneği ile temasa geçtik. Bu dernek üyeleri, özellikle Ekim - Nisan ayları arasında dünyanın her yerine yürüyüşe gidiyor. Kırsal alanlarda konaklıyorlar. Sadece Almanya'da 750 bin üyesi var. Bu ve benzeri dernekleri Kemer'e çekmek için çalışma başlattık" dedi.

Toplantıda söz alan ATSO üyeleri, sıkıntılarını ve çözüm önerilerini dile getirdi. Kemer'de esnaf enflasyonu yaşandığı belirtilirken, sayıları artan shopping center'ların haksız rekabete yol açtığı ifade edildi. Esnafın turistlere karşı olumsuz davranışlarının ilçenin imajını zedelediğini belirten işadamları, esnafı bilinçlendirmeye yönelik eğitim faaliyetleri düzenlenmesini talep etti. Turistlerin Kemer ilçe merkezindeki dükkanlardan alışveriş etmesini teşvik etmeye yönelik bilbordlarda tanıtım çalışmaları yapılması da talep edildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atso'dan Kemer Içın Proje Önerılerı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement