Avanos'ta 'Kültürlerin Bakışıyla Seramik Sanatı' Sergisi - Son Dakika
Yerel

Avanos'ta 'Kültürlerin Bakışıyla Seramik Sanatı' Sergisi

Avanos\'ta \'Kültürlerin Bakışıyla Seramik Sanatı\' Sergisi

Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Avanos Meslek Yüksekokulu (MYO) Seramik, Cam ve Çinicik Programının ortak ülkelerle gerçekleştirdiği 'Kültürlerin Bakışıyla Seramik Sanatı' sergisi NEÜ Rektörü Prof.Dr.Filiz Kılıç'ın katılımıyla açıldı.

21.06.2012 09:18

Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Avanos Meslek Yüksekokulu (MYO) Seramik, Cam ve Çinicik Programının ortak ülkelerle gerçekleştirdiği 'Kültürlerin Bakışıyla Seramik Sanatı' sergisi NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç'ın katılımıyla açıldı.

NEÜ Avanos Seramik Topluluğunun ortak ülkelerle gerçekleştirdiği serginin açılışına, Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, Avanos Kaymakamı Aylin Kırcı Duman, Avanos MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hulusi Yılmaz, Üniversite Genel Sekreter Vekili Erdoğan Çiçek, Avanos MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Betül Aytepe, İtalya, Bulgaristan, Romanya ve İspanya'nın değişik kulüp ve kuruluşlardan 20 temsilcinin yanı sıra üniversite akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

NEÜ Avanos MYO Seramik, Cam ve Çinicilik Programı öğrencileri ile ortak ülkelerden İtalya, Bulgaristan, Romanya ve İspanya'dan toplam 20 yabancı grubun Eylem 4- Dünya Gençliği Projesi kapsamında gerçekleştirdiği 'Kültürlerin Bakışlarıyla Seramik Sanatı' etkinliğinde ortaya çıkan ebru çalışmaları ile farklı tekniklerde yapılarak Soda fırınında pişirilen çeşitli seramikler Avanos MYO Sergi Salonunda sergilendi.

Serginin açılışına katılan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç ve beraberindekiler, Avanos MYO Seramik, Cam ve Çinicik Programı öğrencileri ile ortak ülke temsilcilerinin ortaya çıkardıkları eserleri tek tek gezerek bilgiler aldı.

Sergi sonunda Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç ile Avanos Kaymakamı Aylin Kırcı Duman tarafından katılımcılara teşekkür belgeleri verildi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Avanos'ta 'Kültürlerin Bakışıyla Seramik Sanatı' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement