Avcılık Kursu İlgi Görüyor - Son Dakika
Yerel

Avcılık Kursu İlgi Görüyor

Avcılık Kursu İlgi Görüyor

Kütahya’nın Pazarlar İlçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Avcı Eğitim kursları büyük ilgi görüyor.

04.11.2015 17:10

Kütahya'nın Pazarlar İlçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Avcı Eğitim kursları büyük ilgi görüyor.

Pazarlar Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği Avcı Eğitim kurslarının ikincisi Halk Eğitim Merkezinde tamamlandı. Bilgisayar destekli kursa 18 kursiyer başarı ile tamamladı.

Yetkililer, "18 kursiyerin kurs gördüğü kursta ilk yardım, avcılık tarihi, avcılık etiği, avcılığın ulusal ve uluslararası mevzuatı, sürdürülebilir avcılık, avcılığın ekolojik boyutu, avcılığın ekonomik boyutu, avlanma yöntem ve yasakları, avına izin verilen hayvan türleri ile koruma altına alınan hayvan türleri konuları başta olmak üzere birçok konuda bilgi verildiği gibi avcılık felsefesi benimsetilmeye çalışıldı. 8 gün devam eden kursta toplam 32 saat kurs verildi. Kursun 24 Saatlik bölümünde Pazarlar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli Ziraat Mühendisi Erdem Çetin ve 8 Saatlik İlk yardım bölümünde ise Tıbbi Sekreter Zafer Ceylan öğreticilik yaptı. Kurs sonucunda yapılan sınav sonucunda başarıla olan kursiyerlere sertifikaları verildi" diye belirttiler.

Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerden Görkem Kahraman " Pazarlar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu kurs için emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Kursta öğrendiklerimizi av sahasında uygulayacağız" dedi.

Ayrıca Halk Eğitim Merkezi İdarecileri, "devam eden kursların yanında açılması planlanan kurslara katılmak isteyenlerin Halk Eğitim Merkezimize başvuruda bulunmaları gerekir" dediler.(MB-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Avcılık Kursu İlgi Görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement