Avrupa Gençlerle İçin El Ele Projesi Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Avrupa Gençlerle İçin El Ele Projesi Sona Erdi

Avrupa Gençlerle İçin El Ele Projesi Sona Erdi

Niğde Valiliği ve Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği (DUÇGED) Niğde Şubesi’nin hazırladığı ’Avrupa, Gençler İçin El Ele Projesi’ sona erdi.

27.01.2016 13:35

Niğde Valiliği ve Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği (DUÇGED) Niğde Şubesi'nin hazırladığı 'Avrupa, Gençler İçin El Ele Projesi' sona erdi.

Avrupa Birliği Bakanlığı ve Erasmus Plus Gençlik Stratejik Ortaklık Programı kapsamında yürütülen proje 8 ülkenin ortaklığıyla her ülkeden 36 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Proje yapılan son toplantıyla sona erdi. Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Niğde Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, yurt dışından gelen proje ortakları katıldı. İyi bir ekip ve iyi organizasyonla projeyi tamamladıklarını söyleyen Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği Başkanı Fatma Büyükakkaş, yaptığı konuşmasında şunları söyledi; "Kuşkusuz bu noktaya ulaşması iyi bir organizasyon ve iyi bir ekip çalışması ile olmuştur.Proje ortaklarımız Niğde Valiliği, İngiltere, Estonya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti Litvanya, Polonya ile birlikte açılış toplantısını Prag'da yapmıştık. Proje çalışmaları kapsamlı bir şekilde yürütülerek 36 lise öğrencisi ile 36 üniversite öğrencisi akran rehberliği ile etkinlikler düzenlendi. Bu çalışmaların sonucunda gerek ortak ülkelerimizde gerekse ülkemizde Milli Eğitim'de kullanılabilir çıktıyı yazılıma yükledik.Gençlerimizin başarı oranlarının yükseltilmesini umut ediyoruz.Gençlerimizin ise asıl görevi bundan sonra başlamaktadır.Yaşamlarına sorumluluk bilincini katabildiğimizi umut ediyorum. Duyarlı gönülden düşünen çok değerli yürekleri mert dernek üyelerimle ortaklarımızın bir araya gelerek üretmesi yeni dostluklar kazanması sevindirici nokta olmuştur. Projenin sonucunda çıkan sosyal metodolojinin Milli Eğitim açısından faydalı olmasını temenni ediyor, teşekkür ediyorum."

Toplantıda bir konuşma da Niğde Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel yaptı. Yüksel, "Çok uzaklardan gelen misafirlerimizi ağırlamanın gururunu yaşıyoruz. Bu proje kapsamında Niğde Valiliği olarak AB proje ofisi olarak tabi ki Niğde'mizde çok değerli başarılı işlere imza atmış sivil toplum kuruluşları olarak AB'nin diğer paydaş ülkeleriyle çok verimli geçtiğini düşünüyorum. Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen proje başkanımıza ve koordinatörümüze ve ekibine teşekkür ederim" diye konuştu. Konuşmalar sonrası yabancı ülkeden katılan proje ortaklarına plaket takdim edilerek sona erdi.

Proje kapsamında parlamento ve bakanlık ziyaretleri, sosyal yönden gençleri geliştirmek için dalında başarılı olmuş gençlerle eşleştirilerek faaliyetler ve risk grubundaki gençler için metodolojik sosyal kitapları ücretsiz dağıtıldığı bildirildi. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Avrupa Gençlerle İçin El Ele Projesi Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement