Ayaş'ta Bir İlk, Ayaş Domates Festivali - Son Dakika
Yerel

Ayaş'ta Bir İlk, Ayaş Domates Festivali

Ayaş\'ta Bir İlk, Ayaş Domates Festivali

Ayaş'ta ilkleri gerçekleştiren Belediye Başkanı Bülent Taşan Ayaş, bir ilki daha gerçekleştiriyor.

17.09.2014 10:44  Güncelleme: 10:51

Ayaş'ta ilkleri gerçekleştiren Belediye Başkanı Bülent Taşan Ayaş, bir ilki daha gerçekleştiriyor. 20-21 Eylül'de Ayaş Domates, Tarihi Evler ve Kültür Festivali düzenlenecek.

Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, göreve geldiği tarihten itibaren Ayaş'ta ilkleri gerçekleştiriyor. 20-21 Eylül'de ilki düzenlenecek Ayaş Domates, Tarihi Evler ve Kültür Festivali'nde gelecek misafirler hazırlanan programla eğlenerek, aynı zamanda Ayaş'ın tarihi dokusu içerisinde yöresel stantlarda alışveriş yapma imkanı bulacaklar. Festivalde ünlü sanatçı Gökhan Özen ile Ayaş'ın yerel sanatçıları, Ankara oyun havalarının starları sahne alacak.

Başkan Taşan, "Ayaş domatesi bilindiği üzere ülkemizde marka olan bir ürün. Domatesimizi tanıtım anlamında bugüne kadar yeterli derecede anlatamadık. Bu nedenle bu yıl ilk defa gerçekleştireceğimiz festivalde amacımız halkımıza Ayaş'ın tarihi dokusu içerisinde zengin bir doğaya, ürünlere sahip olduğunu göstermek. Hedefimiz esnafımızı üreticimizi,halkımızı kalkındırarak Ayaş'ı yaşanabilir bir kent haline getirmek. Yapmış olduğumuz organizasyonlarla, çalışmalarla bunu başaracağız" dedi.

"Güzel bir hafta sonu geçirmek isteyenleri Ayaş'a bekliyorum" diyen Başkan Taşan konuşmasına şöyle devam etti:

"20-21 Eylül'de Ayaş'ta buluşalım. Sanat ve kültürün iç içe olduğu festivalimizde konserler, yarışmalar, animasyonlar ile konuklarımıza mutlu bir hafta sonu yaşatacağız. Festivalimiz Türkiye'nin starı olan Gökhan Özen konseriyle son bulacak."

DOMATES GÜZELİ SEÇİLECEK

Festivalde Hüseyin Kağıt, İbocan, Mustafa Taş, Veli Erdem Karakülah ve Ayaş'ın yetiştirdiği yerel sanatçılar, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ve Mehteran Takımı sahne alacak. Yerel halk oyunlarında Türkiye 1.'si olan Ayaş Gökler ekibiyle festival açılışı yapılırken, En İyi Domates Üreticisi ve Ayaş Domates Güzeli Yarışması'yla da festival renklenecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayaş'ta Bir İlk, Ayaş Domates Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement