Aydın'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri

Aydın\'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri

49.Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Aydın Kültür Merkezi'nde etkinlik düzenlendi.

25.03.2013 17:28

49. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Aydın Kültür Merkezi'nde etkinlik düzenlendi.

Aydın Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe

Aydın Vali Yardımcısı Halis Peker, Garnizon Komutanı Vekili Albay Hakan Genç, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Aydın Belediyesi Başkan Yardımcısı Sümran Ünal, Aydın İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Kaya ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Yaklaşık 1 saat süren etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. İstiklal Marşı'nın ardından kürsüye gelen İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Kaya, yapılan tüm araştırmalarda, erken dönemde okuma alışkanlığı kazanan çocukların kelime hazinesi ve düşünme yeteneğinin artmakta olduğunu ifade etti.

Bilgi çağının çok hızlı geliştiğini belirten Kaya, "Yaşadığımız günümüz dünyasında söz sahibi olabilmek için okuma düzeyinin ve buna bağlı olarak eğitim düzeyinin yükseltilmesi gerekmektedir. Sosyal ve ekonomik açıdan gelişmek, üretken bir toplum olmak; kültürümüzü ve insanlık tarihini iyi bilmekle mümkündür. Bunun da kaynağı kitaplardır. Bu bakımdan da kütüphaneler büyük önem arz etmektedir. Kitap okuma ve kütüphanelerden yararlanma alışkanlığının arttırılması, bilgi edinmenin ve milli ve evrensel değerlerin öğrenilmesi açısından çok önemlidir. "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir." diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk de okumayı ve araştırmayı hedef göstermekteydi. O harp meydanlarında dahi okumaktan geri kalmamış ve yaptığı işlerin temelinde okuma ile elde ettiği bilgi birikiminin olduğunu belirterek başarı için okumanın şart olduğuna işaret etmiştir" ifadelerini kullandı.

2010 yılında tüm Türkiye'de TÜİK ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın Türkiye Okuma Kültürü Haritası'nı yayınladığını belirten Kaya, "İl il verilen araştırma sonuçlarına göre Aydın'da tılda ortalama 5.1-6.0 aralığında kitap okunmakta,halk kütüphanesi üyeliği 4.1-5.0, halk kütüphanesinden yararlanma oranı ise 5.1-7.0 olarak saptanmıştır. Bu değerler Türkiye ortalamasının altında değerlerdir" dedi.

AKTAKKA'DAN OKUYUN ÇAĞRISI

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka ise yaptığı konuşmada öğrencilere 'okuyun' çağrısında bulundu. Günümüzde, internet, televizyon gibi gelişmiş teknolojik yöntemlerle bilgiye ulaşıldığını kaydeden Aktakka, "Okuma oranımız yeterli değil. Gelişmiş bir toplum olmak için okumalıyız. Okumaya gençlikten başlamalıyız" şeklinde konuştu.

Aktakka'nın

konuşmasının ardından

Yüksel Yalova Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri tarafından müzik ziyafeti sunuldu. Program yıl içerisinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri ile devam ederken, resim sergisi ile sona erdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement