Aydın'da "Yahudi Vatandaş İçin Sela Okutuldu" İddiası - Son Dakika
Yerel

Aydın'da "Yahudi Vatandaş İçin Sela Okutuldu" İddiası

Aydın\'da "Yahudi Vatandaş İçin Sela Okutuldu" İddiası

Aydın'ın Köşk ilçesinde ölen Yahudi işadamı için camilerden sela okutulduğu iddiası, tartışmaları da beraberinde getirdi.

13.06.2013 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Köşk ilçesinde ölen Yahudi işadamı için camilerden sela okutulduğu iddiası, tartışmaları da beraberinde getirdi. Vatandaşlar, konuyla ilgili şikayet dilekçesi verdi.

Edinilen bilgiye göre Aydın'ın Köşk ilçesinde işletmesi bulunan, zaman zaman Köşk, zaman zaman da İzmir'de yaşayan Musevi Yahudi Jack Gabay, geçtiğimiz haftalarda geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. İddiaya göre, bunun üzerine Köşk ilçesinde ve bazı köylerde Musevi olan Jack Gabay için sela okutuldu. Gabay'ın cenazesi ise İzmir Altındağ'da kendi inancına göre düzenlenen cenaze töreninin ardından Musevi mezarlığında toprağa verildi.

"MÜSLÜMAN DEĞİL İSE CAMİDEN SELA OKUNMAMALIYDI"

Musevi biri için camiden sela okunmasından duydukları rahatsızlığı dile getiren bazı vatandaşlar, müftülük başta olmak üzere ilgili yerlere şikayet dilekçesi verdi. Dilekçede "Geçen Pazar vefat eden İzmir'de ikamet eden Yahudi Jack Gabay'ın selası İslam'ın sembolü olan camimizden verilmiştir. Tevbe suresi 80 ve 84 ayetlerini açıp okuyun. 80. Ayet'te: "(Ey Muhammed) Onlar için ister af dile, ister dileme, onlar için yetmiş kez af dilesen de Allah onları asla affetmeyecek. Bu onların Allah ve Rasülünü inkar etmelerinden ötürüdür. Allah fasıklar topluluğunu hidayete erdirmez" denilmekte 84. Ayette ise: "Onlardan ölmüş olan hiçbirine asla namaz kılma, onun kabri başında da durma! Çünkü onlar, Allah ve Rasülüne inkar ettiler ve fasık olarak öldüler." Denilmektedir" ifadelerine yer verildi.

Aydın Müftülüğü tarafından konuyla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da 'Yahudi Vatandaş İçin Sela Okutuldu' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement