Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Kısa Kısa

Germencik Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatif Başkanı Muzaffer Nalbant hayatını kaybetti.

18.06.2014 13:22

Germencik Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatif Başkanı Muzaffer Nalbant vefat etti.

Rahatsızlığı nedeniyle Aydın Devlet Hastanesi yoğun bakımda tedavi gören Nalbant dün kalp yetmezliği sonucu hayatını kaybetti.

14 yıldır kooperatif başkanlığını yapan Nalbant, Ortaklar Mahallesi Çarşı Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Ortaklar Asri Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Aydın İl Müftülüğü'nde konferans

Aydın İl Müftülüğü tarafından Neuro-Linguistic Programming (NLP) uzmanı olan Münir Arıkan'ın konuşmacı olarak katıldığı "Aile İçi İletişimde Huzur, Mutluluk, Başarı Sırları" konulu konferans yapıldı.

İl Kültür Turizm Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen konferansta konuşan Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, aile içi iletişim sağlanmadan toplumsal barışın ve huzurun sağlanamayacağını, bu nedenle sevgi ve muhabbet temeli üzerine kurulmuş evliliklerin, daima başarılı ve huzurlu olduklarını geçmiş tarihin kendilerine gösterdiğini ifade etti.

Sinevizyon eşliğinde, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in aile hayatını örnek göstererek aile içerisinde oluşan iletişim kopukluklarından örnekler veren NLP uzmanı Münir Arıkan ise,

"Mutluluk ailede başlar, başarı aile ile mümkündür. Çocuklar, anne baba olmamızın temel sebebidir. Öyle olmasa, eşimizle arkadaş olurduk. Buradaki temel gaye; kendi değerlerimize uygun olarak gelecek nesillerimizi meydana getirmek ve onları kendi yaşayacakları geleceğe uygun bir şekilde hazırlamak değil midir? Peki, çocuklarımızı, hayattaki en önemli annelik ve babalık vazifelerimizi onlar için layıkıyla ve hakkıyla yerine getirerek, münevver bir şekilde yetiştirebiliyor muyuz? Bu sorunun cevabı kesinlikle ve kesinlikle koca bir hayırdır" dedi.

ADÜ Öğreim üyesinin makalesi National Geographic Türkiye'de yayınlandı

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Çoban'ın balık çiftliklerini konu olan "Yeni Mavi Tarım" konulu makalesi National Geographic Türkiye'de yayınlandı.

ADÜ Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi olan Çoban derginin Haziran sayısında yayınlanan makalesinde. denizlerdeki balık çiftliklerinin ülkemizdeki son durumunu ele aldı.

Balık çiftliklerinin bir dönem çevreciler, berrak kıyılarda tatil yapmaya gelenler ve turizmciler için bir tehlike olarak algılandığını ifade eden Çoban, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'ne (FAO) ve Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) göre, su ürünleri yetiştiriciliği sektörünün dünyada ve Türkiye'de hızla büyüyen tarım sektörlerinin başında geldiğine dikkati çekti.

Çoban, "Öyle ki dünyada 1970'li yıllardan günümüze kadar yüzde 8,9'luk büyüme sergileyen sektör, hayvansal protein kaynağının başında yer alan kırmızı et üretim sektörünü bile geride bırakıyor. Yetiştiricilik temelli su ürünleri tüketimi 1970'li yıllarda 0,7 kilogram iken, bugün dünyada bu rakam 10 kilogram civarına ulaşıyor. Birçok kaynak, yetiştiricilikteki bu artışın en büyük nedenini deniz stoklarının azalması sonucu avcılığın giderek düşmesi olarak görüyor" değerlendirmesinde bulundu.

Çoban, balık tüketiminin Dünya ortalamasının 16,4 kilogram, Avrupa ortalamasının 20,8 kilogram iken Türkiye'de kişi başı balık tüketiminin 7 kilogram olduğunu kaydetti. - Aydın

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement