Ayvalık Çiftçi Malları Koruma'da Yeni Yönetim - Son Dakika
Yerel

Ayvalık Çiftçi Malları Koruma'da Yeni Yönetim

Ayvalık Çiftçi Malları Koruma\'da Yeni Yönetim

Balıkesir’in Ayvalık Çiftçi Malları Koruma Derneği’nin olağan genel kurulu yapıldı.

18.06.2014 16:13

Balıkesir'in Ayvalık Çiftçi Malları Koruma Derneği'nin olağan genel kurulu yapıldı.

Ayvalık Belediyesi'ne ait Orhan Peker Sanat Galerisinde yapılan ve sat 10.00'da başlayan genel kurulda; Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı İbrahim Kantarcı, Ayvalık Ziraat Odası Başkanı Yusuf Şen, Ayvalık Belediyesi'nin Meclis Üyeleri ve Çiftçi Malları Koruma Derneği'nin üyeleri hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının bir ağızdan okunmasının ardından; Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'in başkanlığında; Ziraat Odası Başkanı Yusuf Şen ve Ayvalık Ticaret Odası yöneticilerinden Halil Cevdet Kantarcı'dan oluşan divan yönetimiyle genel kurul başladı. Ayvalık Çiftçi Malları Koruma Başkanı Musa Konsoloğlu tarafından Faaliyet Raporu okunmasının ardından Denetleme Kurulu Raporunun da okunmasıyla her iki rapor genel kurul üyeleri tarafından ibra edildi.

Ayvalık Belediyesi'nden 26, Ayvalık Ticaret Odasından 17 ve Ayvalık Ziraat Odasından 23 delegesinin bulunduğu genel kurulda yeni yönetim kurulunun oluşturulmasına geçildi. Mevcut Koruma Derneği Başkanı Musa Konsoloğlu'nun adının bulunduğu listenin divan heyetine verilmesi sırasında söz isteyen Ayvalık Belediye Meclis Üyesi Muhittin Tüfekçi'nin ilçede tarım sektöründen geçimini sağlayan müstahsillerin zirai mallarının korunması açısından büyük önem taşıyan Ayvalık Çiftçi Malları Koruma Derneği'ni oluşturan; Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Ticaret Odası ve Ayvalık Ziraat Odasının taşın altına elini sokarak, derneğin yeni yönetimi için birer isim verip, karma bir yönetimin oluşturulmasını teklif etti.

Tüfekçi'nin bu önerisiyle yapılan değerlendirmeler sırasında; Ayvalık Belediye Meclis Üyesi Ufuk Ova'nın; bu isimlerin oluşturulması için bir komisyon kurulması teklifi kabul edildi. Bunun üzerine yapılan değerlendirmelerde; Ayvalık Ticaret Odasından Ahmet Süner, Ziraat Odasından Ahmet Kuşçu, Ayvalık Belediye Meclis Üyelerinden ise; Muhittin Tüfekçi ile Aydın Derinova'nın yer aldığı bir komisyon oluşturuldu. Sonrasında yapılan seçimlerde, eski Başkan Musa Konsoloğlu'nun listesine karşın, genel kurulun oluşturduğu komisyon tarafından ortak liste sandığa giden 66 delegeden 54'ü tarafından oylandı.

YENİ YÖNETİM OLUŞTURULDU

Yapılan seçimlerde; Musa Konsoloğlu'nun öncülüğündeki; Gökhan Kantarcı, Salih Sural, Metin Figen ve Halil Dersal'ın bulunduğu listeye karşın, komisyonun oluşturduğu; Aydın Derinova, Muhittin Tüfekçi, Gökhan Kantarcı, İlker Güntekin ve Sedat Uzbasan'ın yer aldığı ortak liste oy çokluğuyla seçimi kazandı. Buna göre; Ayvalık Çiftçi Malları Koruma Derneği'nin yedek üyeliklerine ise; Levent Karadağ, İbrahim Mühürdaroğlu, Ahmet Baysal, Hüseyin Ünsal ve Metin Figen getirildi. Yapılan seçimlerde; Çiftçi Malları Koruma Derneği Murakkebe Üyelikleri Listesinin asil üyeliklerde; Servet Ertem, Fahri Onursal, Rıdvan Öngen, Mehmet Yavaş ve Suat Kaçak yer alırken, yedek murakkebe listesinde ise; Ayhan Kavukçu, Yüksel Vardar, Hasan Kunal, Turgay Demirlenk ve Yusuf Şen yer aldı.

Kurulduğu tarihten bu yana ilk kez böylesi bir uyum içerisinde genel kurul yaşadığı belirtilen Ayvalık Çiftçi Malları Koruma Derneği'nde yeni başkanın İlçe Seçim Kurulu'nun seçilen listeyi onaylanmasının ardından yapılacak il toplantının ardından belirleneceği bildirildi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık Çiftçi Malları Koruma'da Yeni Yönetim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement