Ayvalıkta Mahalleli Bir Kez Daha Coştu - Son Dakika
Yerel

Ayvalıkta Mahalleli Bir Kez Daha Coştu

Ayvalıkta Mahalleli Bir Kez Daha Coştu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 150 Evler Mahallesi Muhtarı ve Ayvalık Muhtarlar Derneği Başkanı Yener Koşvar'ın, kendi mahallesi ile ilçenin en büyük mahallesi Aliçetinkaya'nın ev hanımlarına yönelik düzenlediği kadınlar matinesine ilgi büyük...

25.01.2012 17:11

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 150 Evler Mahallesi Muhtarı ve Ayvalık Muhtarlar Derneği Başkanı Yener Koşvar'ın, kendi mahallesi ile ilçenin en büyük mahallesi Aliçetinkaya'nın ev hanımlarına yönelik düzenlediği kadınlar matinesine ilgi büyük olunca, bu eğlenceli geceleri geleneksel hale getirdi.

Önceki akşam, Ayvalık'ın nezih mekanlarından Keyifli Restoran'da ikinci kez yapılan kadınlar matinesinde 170 ev hanımının mekanın kapasitesini aştığı için matineye katılamadığı, buna karşın ancak 140 ev hanımının doyasıya eğlenebildiği öğrenildi. Güncel hayatta tüm gününü eşleri ve çocukları için ev içerisinde geçen ve hanımlarına moral takviyesi olması ve sosyal hayatta birbirleriyle kaynaşmasının amaçlanan matinelerle televizyon ve internet nedeniyle kopuklaşmaya başlayan sosyal ilişkilerin güçlendirilmesinin amaçlandığı belirtiliyor.

Edremit Körfezi'nin en popüler ses sanatçılarından Ayhan Sevengül'ün sahne aldığı ve birbirinden hareketli müzikleriyle restoranı tıklım tıklım dolduran kadınları coşturduğu gecede alkolsüz fiks menünün 20 TL olduğu öğrenildi. 7 Şubat'ta bir yenisinin daha yapılacağı Ayvalık 150 Evler Mahallesi Muhtarlığı öncülüğünde düzenlenen kadınlar matinesinin 7 Şubat'ta bir yenisinin daha organize edileceği ve 14 Şubat Dünya Sevgililer Günü'nde de mahalle sakinlerinin eşleriyle birlikte katılacakları bir eğlencenin düzenleneceği belirtildi.

KAR AMACI GÜDÜLMÜYOR

Mahalle sakinlerinin güncel ekonomik olumsuzluklar ve yoğun iş ve ev temposu nedeniyle yaşadıkları stresi atmaları için düzenlenen kadınlara moral dopingi olduğu belirtilen matinelerde 150 Evler ile Ayvalık'ın 18 bin nüfuslu en büyük mahallesi Aliçetinkaya Mahallesi sakinlerinin coşkusu geceye adeta damgasını vururken, geceyi düzenleyen Ayvalık 150 Evler Mahallesi Muhtarı Yener Koşvar, kar amacı gütmediklerinin altını çizdi.

Aynı zamanda kurulmasında öncülük ettiği Ayvalık Muhtarlar Derneği Başkanlığı görevini de başarıyla sürdüren 150 Evler Mahallesi Muhtarı Yener Koşvar,

"Bir süre önce dernek olarak düzenlediğimiz bir gecede bu fikir oluşmaya başlamıştı. Geçen ay ilkini gerçekleştirdiğimiz kadınlar matinesine inanılmaz büyük bir talep oldu. Geceye katılanlar ve katılamayanların büyük ısrarı karşısında bu matineleri gelenekselleştirme ve 15 günde bir tekrarlama kararı aldık" diye konuşarak, organizasyonda kendisine destek veren; eşi Hilal Koşvar, Elif Arsu, Sibel Elçırpan ve restoran sahibi Mehmet Ali Meşe'ye teşekkür etti.

Piyanist Murat'ın eşliğinde Ayhan Sevengül'ün şarkılarıyla coşkunun zirveye tırmandığı Keyifli Restoran'daki kadınlar matinesinin ikincisinde, kadınların dans pistinden gecenin ilerleyen saatlerine kadar inmedikleri gözlendi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalıkta Mahalleli Bir Kez Daha Coştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement