Azerbaycan'ın Eski Cumhurbaşkanı Ebülfez Elçibey Anıldı - Son Dakika
Yerel

Azerbaycan'ın Eski Cumhurbaşkanı Ebülfez Elçibey Anıldı

Azerbaycan\'ın Eski Cumhurbaşkanı Ebülfez Elçibey Anıldı

Türkiye Azerbaycan Derneği (TAD) Iğdır Şubesi, Azerbaycan'ın eski Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey'i ölümünün 12.yılında dualarla andı.

22.08.2012 17:11

Türkiye Azerbaycan Derneği (TAD) Iğdır Şubesi, Azerbaycan'ın eski Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey'i ölümünün 12. yılında dualarla andı.

Hacı Hacer Camii'nde düzenlenen anma programına; TAD Iğdır Şubesi Başkanı Serdar Ünsal, yönetim kurulu üyeleri Erhan Yaycılı, Mustafa Gülbetekin, Suat Bağcı, MHP İl Başkanı Cahit Erol, Başkan Yardımcısı Nevzat Sucu, Ülkü Ocakları Derneği Başkanı Ersoy İçer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Öğlen namazından sonra Kur'an-ı Kerim okunarak anılan Elçibey'in Azerbaycan kurtuluşu ve kuruluşunda verdiği mücadele, karşılaştığı zorluklar ve yaptığı çalışmalar, TAD Iğdır Şubesi Serdar Ünsal tarafından anlatıldı

Dernek Başkanı Ünsal konuşmasında, Azerbaycan'ın eski Cumhurbaşkanı Ebülfez Elçibey'i ölümünün 12. yıl dönümünde rahmetle andıklarını belirterek, Türk dünyasının liderlerinden olan Elçibey'in, yaşadığı sürece tek hedefinin Türk birliği oluşturmak ve özellikle Türkiye ile Azerbaycan halkının birleşmesi için büyük emek sarf etmiş olduğunu söyledi. Ünsal, "Azerbaycan devletinin bağımsızlığı için çalışan ve hedefine ulaşan büyük lider Ebülfez Elçibey,70 yıl boyunca Azerbaycan halkını sömüren esir eden Rusları topraklardan çıkarmış, bağımsız Azerbaycan'ın sınırlarını çizmiş, parasını bastırmış ve hür dünyaca tanınmasını sağlamıştır. Hakka yürüyüşünün on ikinci senesinde şükran, minnet ve saygı ile anıyoruz" dedi.

Iğdır Ehli Beyt Alimler Derneği Başkanı Veli Beder ise konuşmasında, tarihe mal olmuş unutulması imkansız liderler olduğuna dikkat çekerek, "Bu liderler kalplerde her zaman yaşarlar. Tıpkı Mustafa Kemal Atatürk gibi, Ebülfez Elçibey de unutulmayan kalplerde yaşayan liderlerden biridir. Dostları sevenleri onu unutmamıştır. Bugün burada Azerbaycan'ın ikinci Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey'i anmak için toplanmış bulunuyoruz. Elçibey Azerbaycan'ın bağımsızlığı için mücadele etmiş bu uğurda acılar çekmiş bir kahramandır. Yıllarca Sovyetlerin egemenliğinde bağımsızlık için mücadele etmiş ve cezaevine girmiş yine de bağımsızlık mücadelesinden vazgeçmemiş, inandığı davaya olan inancını yitirmemiş ve 1992 yılında Azerbaycan'ın bağımsızlığını ilan etmiştir. Rus ordularını Azerbaycan'dan çıkarmış, 70 yıllık esarete son vermiştir. Kendisini ölümünün 12. yılında rahmetle anıyoruz" şeklinde konuştu. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Azerbaycan'ın Eski Cumhurbaşkanı Ebülfez Elçibey Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement