Bakımı Tamamlanan "Caretta Caretta" Denize Bırakıldı - Son Dakika
Yerel

Bakımı Tamamlanan "Caretta Caretta" Denize Bırakıldı

Bakımı Tamamlanan "Caretta Caretta" Denize Bırakıldı

Avcılar ilçesi sahilinde yaklaşık 3 ay önce bir grup balıkçının bulduğu caretta caretta türü kaplumbağa, rehabilitasyonu tamamlandıktan sonra Çanakkale Boğazı'na salındı ÇOMÜ Deniz Kaplumbağaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Özdilek: "Hayvanın yaşam alanı olarak burayı kullandığını düşünüp salmak.

03.07.2014 14:43

İstanbul'da balıkçılar tarafından bulunan dişi "caretta caretta", yaklaşık 3 aylık rehabilitasyon sürecinin ardından Lapseki ilçesinden Çanakkale Boğazı'na salındı.

Avcılar ilçesi sahilinde 9 Nisan'da balıkçıların bulduğu caretta caretta, İstanbul'daki özel bir akvaryumda tamamlanan rehabilitasyonunun ardından Çanakkale'ye getirildi.

Görevlilerce kamyonetten indirilen hayvan, Çardak beldesindeki Lagün Gölü açıklarından Çanakkale Boğazı'na bırakıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Kaplumbağaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şükran Yalçın Özdilek, gazetecilere yaptığı açıklamada, umutlarının, kaplumbağanın ortama uyum sağlamasından yana olduğunu söyledi.

Marmara Denizi'nin, kaplumbağalarının beslenme yerlerinden olduğuna işaret eden Özdilek, "Burası Marmara Denizi'nin girişi. Hayvanın yaşam alanı olarak burayı kullandığını düşünüp salmak için bu bölgeyi seçtik. Kaplumbağa isterse buradan Marmara, isterse Ege'ye açılabilir" dedi.

Özdilek, kaplumbağayı markaladıklarını ifade ederek, "İnşallah bu hayvanın herhangi bir kumsalda yuva yaparken bilgisini alırız" diye konuştu. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bakımı Tamamlanan 'Caretta Caretta' Denize Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement