Balıkesir 3. Tarım ve Nhayvancılık Fuarı Açıldı - Son Dakika
Yerel

Balıkesir 3. Tarım ve Nhayvancılık Fuarı Açıldı

Balıkesir 3. Tarım ve Nhayvancılık Fuarı Açıldı

Balıkesir Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı.

01.03.2012 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen fuarda 400 firmanın yer aldığı, 4 günlük fuara 200 bine yakın ziyaretçi beklendiği kaydedildi.

" Türkiye'yi doyuran il Balıkesir" sloganıyla tarımda ülkenin öncü şehirlerinden olan Balıkesir'de tarım fuarları her geçen yıl daha kapsamlı olarak yapılmaya başladı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı hem katılım hem ziyaretçi olarak büyük ilgi görüyor. Atlas Fuarcılık organizasyonu olan Balıkesir Tardım ve Havancılık Fuarının açılışını Vali Yardımcısı Nusret Şahin yaptı. Düzenlenen törene Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Engin Sancı, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Yavuz, Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula ile bazı daire müdürleri, sektör temsilcileri katıldı. 1-4 Mart tarihleri arasında açık kalacak olan fuara 70 ilden 200 bin ziyaretçinin gelmesinin beklendiği bildirildi. 15 bin metrekarelik kapalı alana kurulan fuarda yaklaşık 400 firmanın stantlarda yerini aldı. Düzenlenen törende konuşan Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Balıkesir'in tarım ve hayvancılıkta Türkiye'de başı çeken iller arasında yer aldığını söyledi. Nusret Şahin, "Balıkesir her zaman tarım ve hayvancılıkta ilkleri başaran iller arasında yer almıştır. Birincilikleri olan bir ildir. Balıkesir'in sosyal ve ekonomik yapısı ile daha büyük fuarları rahatlıkla kaldırabileceğini düşünüyorum. Bu fuar sektörlerin temsilcilerine, taraflarına ev sahipliği yaparken eğitim ve bilgi paylaşımını sağlayacaktır. Bu sebepten ötürü her yıl düzenlen tarım ve hayvancılık fuarı Balıkesir'imize de büyük katkı sağlamaktadır" dedi.

DÜĞÜN SALONU FUAR ALANI OLDU

Balıkesir 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı Gala Yaşam ve Aktivite Merkezi'nde organize edildi. Genellikle düğün ve diğer davetlerin verildiği gözde mekanlardan olan Gala Yaşam Merkezi'nin alan sıkıntısı yüzenden fuar için kiralandığı, ön ve arka kısmında çadırlar ile birlikte fuar alanının daha kapsamlı tutulduğu kaydedildi. Atlas Fuarcılık Genel Müdürü Fevzi Atasagun, Balıkesir'de 3 yıl önce 100 katılımcı ile başladıkları fuarcılık hizmetinde bugün 400 katılımcı seviyelerine ulaştıklarını vurguladı. Fuarın, çiftçiler ile bugünün teknolojisini buluşturduğunu ifade eden Atasagun, fuarın 1-4 Mart tarihleri arasında saat 10 ile akşam 20 arasında gezilebileceğini söyledi. Balıkesir Vali Yardımcısı Nusret Şahin ve protokol üyeleri fuarda yer alan stantları gezdi. Balıkesir'de yetişen zeytin ve zeytinyağının dünya standartlarında olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Nusret Şahin, ziyaret ettiği stantlarda tanıtılan zeytinlerden tattı. Fuara, tarım, hayvancılık, tohum, seracılık, zeytin, zeytin işleme teknolojileri, süt endüstrisi, tavukçuluk ve su ürünleri sektörlerin ağırlıklı olarak yer aldığı stantlara sektör temsilcileri de ilgi gösterdi.

SÜT ÇEŞMESİNDEN SÜT İKRAMI

Tarım ve Hayvancılık Fuarının girişinde Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve bir süredir kamuoyuna süt tüketimi alışkanlığı kazandırmak için kampanyaların düzenlendiği süt çeşmesi kuruldu. Balıkesir'de süt üretim miktarına dikkat çekmek ve süt içme alışkanlığı kazandırmak için faaliyete geçirilen süt çeşmesinden fuara katılanlara sıcak süt ikram edildi. Fuara girişte taze ve sıcak süt ikram edilen ziyaretçiler yetkililere teşekkür ettiler. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balıkesir 3. Tarım ve Nhayvancılık Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement