Balıkesir Edremit'te Ahilik Haftası Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Balıkesir Edremit'te Ahilik Haftası Kutlamaları

Balıkesir Edremit\'te Ahilik Haftası Kutlamaları

Ahilik kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla Balıkesir'in Edremit ilçesinde Ahilik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Lokma hayırları düzenlendi, çelenk sunma töreni gerçekleştirildi ve esnaf ve sanatkarlar odaları başkanları Kaymakamı ziyaret etti.

18.10.2023 14:00  Güncelleme: 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ahilik kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla kutlanan Ahilik Haftası, Balıkesir'in Edremit ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İlçede esnaf ve sanatkarlar odası başkanlıkları işbirliği ile düzenlenen Ahilik Haftası Kutlama programı çerçevesinde ilk olarak Altınoluk ve Akçay Meydanlarında 'Ahilik Haftası' dolayısıyla lokma hayırları düzenlendi. Düzenlenen lokma hayrına katılan Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş; dostluğun, kardeşliğin, paylaşmanın ve yardımlaşmanın en güzel örneği olan Ahilik Haftasını tebrik ederek, esnafa bol kazançlı, bereketli ve sağlıklı ömürler diledi.

Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanında çelenk sunma töreni ile gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen çelenk sunma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Program kapsamında günün anlam ve önemini belirten konuşmalar gerçekleştirildi.

36. Ahilik Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde, Edremit esnaf ve sanatkarlar odaları başkanları ve temsilcileri, Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş'ı makamında ziyaret ettiler.

Ahilik anlayışını bugün de devam ettirdikleri için tüm esnaf ve sanatkarlar odası başkanlıklarına teşekkür eden Kaymakam Odabaş, çalışmalarında başarılar dileyerek Ahilik Haftasını kutladı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balıkesir Edremit'te Ahilik Haftası Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement