Balıkesir'in Yeni Valisi Ahmet Turhan Göreve Başladı - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'in Yeni Valisi Ahmet Turhan Göreve Başladı

Balıkesir\'in Yeni Valisi Ahmet Turhan Göreve Başladı

Balıkesir'in yeni valisi Vali Ahmet Turhan görevine başladı.

03.09.2012 20:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in yeni valisi Vali Ahmet Turhan görevine başladı. Valilik bahçesinde düzenlenen karşılamada Vali Vekili Nusret Şahin, Belediye Başkanı İsmail Ok, vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları, daire müdürleri hazır bulunurken, protokl üyeleriyle tanışan Vali Ahmet Turhan'ın ilk mesajı ise eğitim oldu. Vali Turhan, "Öncelik eğitim" dedi.

Öğleden sonra geldiği Balıkesir'de valilik bahçesinde çiçeklerle karşılanan Vali Ahmet Turhan, ilk defa oturduğu makamında basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Batman Valisi iken Bakanlar Kurulu Kararı ile hazırlanan Valiler Kararnamesinde Balıkesir'e atanan Ahmet Turhan, vali olarak ikinci ili olan Balıkesir'de görev yapacak olmaktan mutluluk duyduğunu, kendini şanslı hissettiğini ifade etti. Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, "Bu yüce makamdan Balıkesir halkına hizmet etmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorum" dedi.

"ALLAH UTANDIRMASIN"

Balıkesir'de tüm kamu hizmetlerinin titizlikle ve gerektiği şekilde yerine getirileceğini kaydeden Vali Ahmet Turhan, öncelikli olarak üzerine eğilecekleri konunun ise "eğitim ve "istihdam" olduğunu söyledi. Vali Turhan sözlerini şöyle sürdürdü;

"İnsan odaklı bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz. Hukuk kuralları çerçevesinde adaletli, eşit, insan haklarına saygılı bir idarecilik yapacağız. Her şeyden önce kamu hizmetimizin, devletin kamu hizmetinin her kurumu ile vatandaşın en üst seviyede yürütülmesini esas alacağız. Balıkesir çok önemli bir il. Mevcut potansiyeli, idaresi, siyaseti ile yerel yönetimleri, yerel dinamikleriyle harekete geçirip çok daha iyi bir noktaya getirme gayreti ve çabası içerisinde olacağız. Allah utandırmasın, şahsımız ve Balıkesir için hayırlı olsun. Sizlerin vasıtası ile Balıkesirlileri selamlıyor, saygılar sunuyorum. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. Biz icraatlarımızla, Balıkesir'in yerel dinamiklerinin gücüyle gereken ne ise hizmetimizi yapacağız. Balıkesir benim sevdiğim bir il. Daha önce Balıkesir'de tatil yapma imkanı da bulmuştum. Balıkesir ile ilgili olarak öncelikle üzerine eğileceğimiz sorunlar eğitim ve istihdam. Balıkesir tarım ve hayvancılık, turizm açısından sayılı bir yer. Bu potansiyelinin gereği gibi kullanılması bizim işimiz. 'Hep beraber ne yapılabilir?' sorusu ve görüşleri ile hareket edeceğiz."

Vali Ahmet Turhan basın mensuplarının ayrılmasının ardından görevi devraldığı Vali Vekili Nusret Şahin, Vali Yardımcıları, Belediye Başkanı İsmail Ok, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Salih Göldal ve daire müdürleriyle birlikte makamında bir süre görüştü.

(YU)

03.09.2012 19: 34: 30

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balıkesir'in Yeni Valisi Ahmet Turhan Göreve Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement