Balıkesirli Akademisyenler Midilliye Gitti - Son Dakika
Yerel

Balıkesirli Akademisyenler Midilliye Gitti

Balıkesirli Akademisyenler Midilliye Gitti

Balıkesir Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi’nden 4 öğretim üyesi araştırma yapmak üzere Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitti.

30.05.2014 16:52

Balıkesir Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi'nden 4 öğretim üyesi araştırma yapmak üzere Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitti.

"Kültürel Turizmin Yeni Rotası: Kuzey Ege'de Gastronomi Turizmi ve Ayvalık-Midilli Mutfaklarının Karşılaştırmalı Analizi" adlı proje ile araştırma yapmak üzere Midilli'ye giden Doç. Dr. Ayhan Gökdeniz, Doç. Dr. Barış Erdem, Yrd. Doç. Dr. Yakup Dinç ve Yrd. Doç. Dr. Sabriye Çelik Uğuz, önemli çalışmalara imza attı. Heyet adına yapılan açıklamada, Kuzey Ege Bölgesi'nde gastronomik mirasın korunduğu ve yaşandığı önemli yerlerden biri olan Ayvalık ilçesi'nin, güzel ve leziz yemekleri, zeytinyağlı mezeleri, otları ve deniz ürünleriyle öne çıktığı kaydedildi. Çalışmada, Bulgar, Boşnak, Girit ve Midilli kültürlerinden etkilenen Ayvalık mutfağının yemek çeşitliliği, tat ve lezzet zenginliği, otantik ve yenilikçi damak zevkleri ortaya konulurken, bu zenginlik, gastronomi turizmi açısından de incelendi ve Midilli mutfağı ile karşılaştırmalı analizi yapıldı. Bu amaçla 4 akademisyen, 3 gün Midilli Adası'nda kalarak Midilli mutfağını yerinde inceledi. Araştırma sonucunda elde edilen bulgularla Ayvalık'ın gastronomi kenti olması yönünde stratejiler ve politikalar geliştirileceği açıklandı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balıkesirli Akademisyenler Midilliye Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement