Bandırmalı Kamyoncular, Tır Parkının Kendilerine Verilmesini İstiyor - Son Dakika
Yerel

Bandırmalı Kamyoncular, Tır Parkının Kendilerine Verilmesini İstiyor

Bandırmalı Kamyoncular, Tır Parkının Kendilerine Verilmesini İstiyor

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde yeni otogar yanına yapılan tır parkı 30 Mart tarihinde Büyükşehir Belediyesi'ne devrolacak.

22.01.2014 15:39

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde yeni otogar yanına yapılan tır parkı 30 Mart tarihinde Büyükşehir Belediyesi'ne devrolacak. Tır parkında faaliyetlerini sürdüren nakliyeciler, garajın kendilerine kiralanmasını istedi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bandırma Nakliyeciler ve Nakliye Komisyoncuları Derneği Başkanı Hakan Sukayar, bunun diğer büyükşehirlerde örneğinin olduğunu belirterek, "Bursa bu uygulamayı gerçekleştirdi. Bursa'da tır parkı ve komisyoncuların bulunduğu büroların işletmesi nakliyecilere devredildi. Seçimler öncesi, 14 Mart tarihinde protokol yapılacak. Bu protokolle tır parkı ve burada bulunan bürolar büyükşehire devrolacak. Bizler tır parkı esnafı olarak buranın belediye tarafından bize devredilmesini talep ediyoruz" dedi.

Sukayar, konu ile ilgili olarak Bandırma Belediyesi'ne bir dilekçe vereceklerini belirterek, "Biz sadece burası için dilekçe vermeyeceğiz. Verdiğimiz dilekçede, Ayyıldız Mahallesi'ne yapılan tır garajının da Bandırmaspor'a tahsis edilmesini istiyoruz. Bizler bu ilçenin yükünü taşıyan esnaf olarak belediyenin bu talebimizi yerine getirebilecek hukuki imkanlara sahip olduğunu biliyoruz. Hukuken bize verilebilir. Bunda bir engel yok" diye konuştu.

Derneğin yönetim kurulu üyesi Ömer Sezer ise, tır garajında bulunan komisyoncuların ikiye ayrıldığını belirterek, "Burada iki çeşit esnaf var. Bunlardan birincisi bizim gibi yanında 3-4 kişiye ekmek veren küçük esnaf, diğeri ise filolara sahip şirketler. Bunların yanında ekmek mücadelesi veriyoruz. Bandırma'da sesimizi duyuramıyoruz. Garaj büyükşehire devrolduğunda derdimizi kime anlatırız" diye sordu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bandırmalı Kamyoncular, Tır Parkının Kendilerine Verilmesini İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement