Basak Köyü Birlik Cemi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Basak Köyü Birlik Cemi Yapıldı

Basak Köyü Birlik Cemi Yapıldı

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İl Başkanı Enver Kiraz ile birlikte Hekimhan ve Hasançelebi'de ziyaretlerde bulunarak, düzenlenen etkinliklere katıldı.

11.08.2013 15:48

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İl Başkanı Enver Kiraz ile birlikte Hekimhan ve Hasançelebi'de ziyaretlerde bulunarak, düzenlenen etkinliklere katıldı.

Ağbaba ve Kiraz, Hekimhan ilçesi Basak köyünde Abdal Musa Birlik Cemi'ne de katıldı. Birlik Cemi'nde bir konuşma yapan Ağbaba, "Hekimhan'da, Basak'da yüzyıllardan beri barışın, dostluğun, kardeşliğin tohumu ekildi. Burada Alevi- Sünni ayrımı olmaz. Burada Kürt- Türk ayrımı olmaz" ifadelerini kullandı.

Ağbaba, "Birlik Cemi'ne katılmak için Sarıkız'dan, Kocaözü'nden, Dursunlu'dan gelen dostlarımız var. Hekimhan'da, Basak'da yüzyıllardan beri kardeşliğin barışın, dostluğun, tohumu ekildi. Burada Alevi- Sünni ayrımı olmaz. Burada Kürt- Türk ayrımı olmaz. Burada hiç kimse mezhebinden dolayı dışlanmaz. Farklı muameleye tabi tutulmaz. Burada insanlar sadece 'dört dörtlük Aleviyim' diyerek, Alevi olunmayacağını bilirler" şeklinde konuştu.

CHP Milletvekili Veli Ağbaba, İl Başkanı Enver Kiraz ile beraberindekiler Abdal Musa Birlik Cemi'nden sonra Hekimhan ve Hasançelebi'de esnaf ziyaretlerinde bulundu.

İstanbul, Ankara ve Malatya Basak Köyü Dernekleri ile Basak Köyü Muhtarlığı'nın organizasyonu ile gerçekleştirilen Abdal Musa Birlik Cemi'ne CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz ile birlikte Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özaoğlu, Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, CHP Hekimhan İlçe Başkanı Murat Karayazıcı, İl Genel Meclis Üyesi Nevzat Kızılaslan ve Belediye Meclis üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Basak Köyü Birlik Cemi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement