Başarılı Kursiyerlerin Ödülü İzmir Gezisi - Son Dakika
Yerel

Başarılı Kursiyerlerin Ödülü İzmir Gezisi

Başarılı Kursiyerlerin Ödülü İzmir Gezisi

Altı ay süren fotoğraf eğitimini tamamlayan Batmanlı 11 gencin ödülü İzmir gezisi oldu.

26.06.2014 22:58

Altı ay süren fotoğraf eğitimini tamamlayan Batmanlı 11 gencin ödülü İzmir gezisi oldu. Karayolu ile yaklaşık iki bin kilometre yol yaparak İzmir'e gelen kursiyerler, aldıkları fotoğraf eğitimini pratiğe dökme şansı buldu

Batman Gazeteciler Cemiyeti tarafından başlatılan "Gazeteciler Yetişiyor, Batman Gelişiyor" projesi kapsamında altı ay süren fotoğrafçılık kursunu tamamlayan 11 başarılı kursiyer, eğitimin son ayağını İzmir gezisi ile tamamlıyor. Batman Gazeteciler Cemiyeti'nin önderliğinde İzmir'e gelen grup, ilk olarak 2013 yılı Kasım ayında "Gazeteciler Yetişiyor, Batman Gelişiyor" projesinin açılışını gerçekleştiren ve ilk dersi veren Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atila Sertel'i ziyaret etti.

Batmanlı gençleri İzmir'de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Sertel, "Açılışını yaptığım ve ilk dersini verdiğim bu proje kapsamında pırıl pırıl gençlerin eğitimlerini başarıyla tamamlaması sevindirici. Umarım hepiniz eğitimini aldığınız alanda ilerleme kaydeder ve başarılı işlere imza atarsınız. Güzel İzmirimizin tarihi, turistik yerlerini gezmenizi ve bu güzellikleri çektiğiniz fotoğraflarla başta Batman halkı olmak üzere olabildiğince geniş kesimlere ulaştırmanızı diliyorum" diye konuştu.

Grubun başında yer alan Batman Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Genel Sekreteri Yılmaz Ekinci de, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atila Sertel'in şahsında İGC yönetimine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederek, "Amacımız gençlerimizin hem diğer şehirlerdeki basın sektörünü ve tarihini incelemeleri hem de aldıkları fotoğraf eğitimini bu gezi sayesinde pratiğe dökmeleri. Bu anlamda İzmir ve İzmirli gazeteciler bizim için önemli ve özel bir kaynak" dedi.

Müze'ye hayran kaldılar

11 kişiden oluşan genç gazeteci adayları, daha sonra İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin yayın organı olan 9 Eylül Gazetesi ve İGC Basın Müzesi'ni ziyaret etti. Kursiyerlere Basın Müzesi'ni gezdiren Atila Sertel, İzmir basın tarihi ve müzede yer alan ekipmanlar hakkında bilgi verdi. İlk defa bir Basın Müzesi'ni ziyaret etme fırsatı bulduklarını ifade eden gruptakiler, geçmişten günümüze basın tarihini yansıtan ekipmanlara ve özellikle öldürülen gazetecilerin özel eşyalarına hayran kaldıklarını ifade ettiler. Batman'dan gelen genç gazeteci adayları, iki gün kalacakları İzmir'de Şirince, Efes, Meryemana gezisiyle turlarına devam edecekler. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başarılı Kursiyerlerin Ödülü İzmir Gezisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement