Başkan Açıkbaş Çanakkale Tırını Gezdi - Son Dakika
Yerel

Başkan Açıkbaş Çanakkale Tırını Gezdi

Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, Taşucu Festival alanında vatandaşların ve öğrencilerin ziyaretine açılan Çanakkale tırını gezerek bilgi aldı.

10.01.2012 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, Taşucu Festival alanında vatandaşların ve öğrencilerin ziyaretine açılan Çanakkale tırını gezerek bilgi aldı.

Taşucu belediyesinin katkılarıyla beldeye gelen Çanakkale 1915 Müze Tırı vatandaşların ve öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Taşucu Festival alanında ziyarete açılan Çanakkale tırını ziyaret eden Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, yetkililerden bilgi aldı. Çanakkale savaşının izlerini taşıyan ve mini bir müzeye dönüştürülen müze tırını ziyaret edenler Çanakkale ruhunu tekrar yaşıyor.

Çanakkale siperlerinin maketleri, savaşta kullanılan silah ve mühimmatlar, fotoğraflar, Seyit onbaşı heykeli ve hediyelik eşyaları Çanakkale tırını ziyaret edenler duygusal anlar yaşadı.

Öğrenciler ve vatandaşlar Çanakkale-ye gidemedikleri için ayaklarına kadar gelen müzeyi beğeniyle gezdiklerini ve bu tür organizasyonu sağladığı için Çanakkale Valiliğine ve Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş'a teşekkür ettiler.

Yetkililer, 20 il ve 200-ye yakın ilçeye gittiklerini, araç içerisinde 4000 çeşit Çanakkale Savaşı-na ait tarihi eserin sergilendiğini, bunun 3000'inin mermi, 1000 tanesinin ise savaşta askerlerin kullandığı giysi, kama, bıçak, matara, silah gibi malzemelerden oluştuğunu söylediler.

Müze tırının Çanakkale Savaşı ruhunu tekrar yaşattığını belirten Açıkbaş,

"Ecdadımız çok zor koşullarda büyük zaferler kazanmış. Şanlı Türk tarihi bu zaferlerle dolu. Bizler ecdadımıza çok şey borçluyuz. Çanakkale tırı bizlere özlediğimiz ruhu tekrar yaşattı" dedi.

Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş'tan Çanakkale tırı yetkilisine Taşucu anısına plaket verdi.

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkan Açıkbaş Çanakkale Tırını Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement