Başkan Akgün'den Zabıta Akademisi Müjdesi - Son Dakika
Yerel

Başkan Akgün'den Zabıta Akademisi Müjdesi

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye Belediyeler Birliği çatısı altında önce bir zabıta yüksekokulu sonrasında ise bir zabıta akademisi kurulması için çalışmalar yapıldığını söyledi.

04.09.2015 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye Belediyeler Birliği çatısı altında önce bir zabıta yüksekokulu sonrasında ise bir zabıta akademisi kurulması için çalışmalar yapıldığını söyledi.

Türk Zabıta Teşkilatı'nın kuruluşunun 189'uncu yılı Büyükçekmece Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Törende konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, şehircilik hayatında çok önemli bir yere sahip olan, insana ilişkin hizmetleri icra eden zabıta teşkilatının eğitim anlamında bir polis teşkilatı gibi imkanlara sahip olmamasının üzücü olduğunu belirtti Akgün, "Bu da Türkiye'nin yerel yönetimlerdeki eksikliklerinden en önemlisidir. Zabıta yetiştiren, evrensel hukuk ve iç hukuku, şehircilik, belediyecilik ve yapılacak hizmetlerin eğitimini veren bir zabıta meslek yüksekokulu maalesef henüz açılamamıştır" diye konuştu.

Türk Zabıta Teşkilatı'nın daha kurumsal, daha verimli, şehir hayatını tesis eden, toplum hayatında kendisine düşen görevleri bilimsel olarak yapabilen bir kurum haline getirilebilmesi için siyasilerin daha çok gayret göstermesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Akgün, "Nefesim çıktığı müddetçe, Türk Zabıta Teşkilatı'nı güçlendirmek üzere üzerime düşen ne varsa onu yapacağım. Bir zabıta akademisinin kurulabilmesi için ve bu akademinin Türkiye Belediyeler Birliği şemsiyesi adı altında önce bir yüksekokul sonrasında da bir fakülte olarak devreye girebilmesi için tüm şartları zorlayacağız. Türkiye Belediyeler Birliği'nin akademi inşaatı yakında başlıyor. Türk belediyeciliğine insan yetiştirecek olan bu akademinin bir bölümünü de zabıta meslek yüksekokulu yapmak için çalışmalarımız devam ediyor. Bu teşkilata hizmet verip aramızdan ayrılanlara yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Emekli olanlara sağlık ve afiyet, halen görev yapan tüm zabıta teşkilatı mensuplarına da başarı ve esenlikler diliyorum" ifadelerini kullandı.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden törende, emekli zabıta müdürleri İsmail Altın ve Osman Biçer'e, Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün tarafından Büyükçekmece Belediyesi'ne vermiş oldukları hizmetlerinden ötürü birer plaket takdim edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Akgün'den Zabıta Akademisi Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement