Kayseri'de 'Akıllı Ulaşım Toplantısı' gerçekleştirildi - Son Dakika
Yerel

Kayseri'de 'Akıllı Ulaşım Toplantısı' gerçekleştirildi

Kayseri\'de \'Akıllı Ulaşım Toplantısı\' gerçekleştirildi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında ulaşım yatırımlarına ilişkin 'Akıllı Ulaşım Toplantısı' gerçekleştirildi.

17.06.2022 10:47  Güncelleme: 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında ulaşım yatırımlarına ilişkin 'Akıllı Ulaşım Toplantısı' gerçekleştirildi. Kayseri'deki akıllı ulaşım ve kavşaklar konusu masaya yatırılan toplantıda Başkan Büyükkılıç, ulaşım yöneticilerinden brifing de aldı.

Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Toplantı Salonu'nda Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Genel Sekreter Yardımcıları Hamdi Elcuman, Ali Hasdal, daire başkanları ve Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Canbulut ile ulaşım birimindeki yetkililer katıldı. Teknoloji ile ulaşımı entegre eden, akıllı ulaşım sistemlerini yaygınlaştırmaya özen gösteren ve bu süreçte de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından '2020-2023 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı'nda örnek olarak gösterilen Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ulaşım alanında da akıllı uygulamaları içeren hizmetlerini yürütüyor. Konuya ilişkin sık sık toplantılar düzenleyerek kurmayları ile görüş ve bilgi alışverişinde bulunan Başkan Büyükkılıç, akıllı ulaşım ve kavşaklar konusunda gerçekleştirdiği son toplantısında ise 'yeşil dalga arterleri, akıllı kavşaklar, araç sayımı, iyileştirme oranları, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Trafik Uygulaması' gibi başlıklarda brifing alarak istişarelerde bulundu. Brifingde, Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Sedat Erdoğan ve Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Canbulut, Başkan Büyükkılıç'a ulaşım alanında yapılan faaliyetler ve çalışma sistemi ile ilgili sunum eşliğinde bilgi verdi. Akıllı Şehir Buluşmaları programları düzenleyerek akıllı şehircilikte yaşanan gelişmeleri yakından takip eden Başkan Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, projelendirerek planlamasını yaptığı ve uygulamaya koyduğu akıllı şehircilik faaliyetleri ile yoluna emin adımlarla devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayı doğrultusunda Ar-Ge Merkezi bünyesindeki faaliyetlerine 1 Kasım 2018 itibariyle başlayarak, Akıllı Şehir ve Akıllı Ulaşım alanlarında pek çok projeye imza attı. Bu çerçevede, 'Raylı Sistem ve Ekipmanları, Sinyalizasyon ve Manyetik Sensörler, Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS) odaklı Görüntü İşleme ve Radar Teknolojileri, Ulaşım Odaklı Optimizasyon Modelleri ve Uygulamaları, Coğrafi Yazılım, Şehir İçi Akıllı Bilgilendirme Sistemleri' gibi konularda Büyükşehir Belediyesi, Kayseri'ye ve sektöre katkı sağlıyor. Kayseri Büyükşehir'de, Kaniş Kavşak Kontrol Cihazı ve Adaptif Kavşak, Manyetik Akıllı Ulaşım Sensörü (MAUS), Kayseri Akıllı Toplu Ulaşım Sistemi (KAKTUS), Kayseri Ulaşım Mobil Uygulaması, Akıllı Tabela ve Duraklar, Şehir İçi Otopark Yoğunluk Bilgilendirme Tabelaları gibi ulaşımla ilgili projeler de faaliyet gösteriyor.

Öte yandan geçtiğimiz aylarda Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Yeşilşehirler Fikir ve Proje Uygulama Yarışması çerçevesinde, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir içi ulaşımda altyapı projelerinden olan 'RFID Tabanlı Şehir İçi Trafik Modelleme Altyapısının Oluşturulması' projesi de ödüle layık görülmüştü. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayseri'de 'Akıllı Ulaşım Toplantısı' gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement