Başkan Çerçi Vatandaşlarla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Başkan Çerçi Vatandaşlarla Buluştu

Başkan Çerçi Vatandaşlarla Buluştu

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Hafsa Sultan Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

04.04.2015 23:28

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Hafsa Sultan Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Başkan Çerçi'ye vatandaş ile buluşmasında Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak, Kılıç Kaya, Hakan Akgöl, Hakan Yılmazbaş, Özel Kalem Müdürü Semih Coşkun, İmar ve Şehircilik Müdürü Saniye Altay, Etüd, Proje, Toplu Konut ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Vacide Elmalı, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, Yunusemre Gençlik Kolları Başkanı Emre Şener, Hafsa Sultan Mahalle Muhtarı Hayati Olçum eşlik etti. Mehmet Çerçi, Hafsa Sultan Mahallesi ile ilgili yaptıkları imar çalışmaları, TOKİ ve Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili gelinen son durum hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Çerçi, mahallelinin düşünce ve fikirlerini aldı.

HAFSA SULTAN'LILAR MEGA PROJE İSTEMİYOR

Akgedik'de yapılacak Toplu Konut Projesi ve Laleli Mahallesi'nde hayata geçirecekleri Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgiler veren Başkan Çerçi, Hafsa Sultan Mahallesi ile ilgili yaptıkları imar çalışmalarını anlatırken konuşma yaptığı kahvenin karşısındaki mega projelerini vatandaşlara göstererek "Burada bu tür yapılar mı istiyorsunuz. diye sordu. Bunun üzerine vatandaşlar hep bir ağızdan "Hayır böyle bir proje istemiyoruz." diye karşılık verdi. Başkan Çerçi, "Benim bildiğim kadarıyla Büyükşehir Belediyesinin 2 adada çalıştığı böyle projeler. Hani bunlar AK Partinin mecliste çoğunluğu var onlar yaptırmadı diyorlar ya, eğer meclise bu tür projeler getirirse yani 12 katlı projeler biz onu kabul edelim mi etmeyelim mi? Bir kez daha sizlere soruyorum" dediğinde vatandaşlar yine gür bir sele "Hayır" diye cevap verdi. Bunun üzerine Başkan Çerçi, "O halde yetkiyi bize verdiniz demektir. Eğer bu tür yani 12 kattan oluşan projeleri meclise getirirse sizden aldığımız yetkiyle bizlerde kabul etmeyeceğiz ve hayır diyeceğiz"diye konuştu.

"YUNUSEMRE'NİN MERKEZİNİ KURACAĞIZ"

Başkan Çerçi konuşmasına şöyle devam etti: "Bir taraftan TOKİ projemiz çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Büyük ihtimalle 2 ay içerisinde yada 3 ay içerisinde temel atmaya başlarız. Diğer taraftan yaptığımız bir çalışmada kentsel dönüşüm projesidir. Bu projemiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığından onay alınmak ve resmi gazetede yayınlanmak üzere Bakanlar Kurulu'na gönderildi. Bu proje hayata geçtiğinde hem Laleli Mahallesi bundan kazançlı çıkacak hem de Hafsa Sultan Mahallesi kazançlı çıkacak. Manisa'da iki tane şehir var. Birisi Yunusemre diğeri Şehzadeler ilçesi. Biz yeni bir Yunusemre merkezi kurmak zorundayız. Yunusemre'nin çarşısı, pazar yeri, alışveriş merkezi, kültür merkezi olması lazım. Biz Yunusemre'de oturuyoruz. Manisa diye bir şehir merkezi yok. Şehir merkezi ikiye bölündü. Manisa vilayeti var, Manisa vilayetin içerisinde biri Yumusemre biri de Şehzadeler olmak üzere iki ilçe var. Biz Yunusemre Belediyesi olarak Yunusemre'nin merkezini kuracağız. Bunu da kentsel dönüşümle yapacağız. Bunu niye anlatıyorum burası şehir merkezi olduğu zaman sizin ve mahalleniz şehir merkezi ile iç içe olduğu için Hafsa Sultan'ında değeri artacak. Hafsa Sultanda yapacağımız çalışmaların modelini iyi kurgulamamız lazım. Hafsasultan ile ilgili bizim düşüncemiz burayı da şehir merkezine dahil edelim istiyoruz. Buranın değeri artsın. Laleli'yi planlarken Hafsa Sultan'ın yollarını ona göre planlayalım ve kimseyi de mağdur etmeyelim, ama şehir merkezinde olsun. Bu çalışmalar ön çalışmadır henüz daha karar verilmiş bir çalışma değildir."

BAŞKAN ÇERÇİ MAHALLELİDEN SABIRLI OLMALARINI İSTEDİ

Mahallelilerden sabırlı olmalarını isteyen Başkan Çerçi, "Belki Kentsel dönüşüm projesi kapsamına Hafsasultanı da aldırabilirsek daha avantajlı olur diye düşünüyorum. Niye belki diyorum. Çünkü bütün mahalleleri aynı anda kentsel dönüşüm projesi içerisine almamız imkansız. Sonuçta kentsel dönüşüm yaptığınız yere hükümet destek veriyor. Mesela buranın kararı çıktımı parça parça biz buralara gireceğiz. Belediye yetkiyi alacak vatandaşımızla sözleşme yapacağız ve kiraya çıkacak. Bu kira parasını da hükümet ödeyecek. Kentsel dönüşümün bazı avantajları var. Ama biraz sabırlı olursak belki önümüzdeki süreçte buraya doğru genişletebiliriz. Kentsel dönüşüm modeli ile olmazsa, Büyükşehir ile de anlaşabilirsek eğer, bakın her şeyin ucu büyükşehirce çıkıyor. Biz burada istediğimiz kadar anlatalım büyükşehir biz bunu kabul etmiyoruz derse biz her şeyi yapamayız. Bizim yapacağımız yetkiler bellidir. Ama kentsel dönüşümde yetki büyükşehirde olmuyor. Yetki Çevre ve Şehircilik Bakanlığında oluyor. İnşallah Çevre Bakanlığı bu yetkiyi bakanlar kurulundan alacak ve burada yapacağımız büyük bir törenle o yetkiyi Bakan Bey bizatihi hazırlanan proje ile Yunusemre belediyesine devredecek. Onun için bu kentsel dönüşüm projesinin içinde büyükşehir kesinlikle olmuyor. Bunu böyle bilesiniz" şeklinde konuştu.

Başkan Çerçi, bilgilendirme toplantısının ardından mahalle içerisindeki bazı yerlerde incelemelerde bulundu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Çerçi Vatandaşlarla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement