Başkan Durak'la Karşıyaka'nın Kültür Yolculuğu - Son Dakika
Yerel

Başkan Durak'la Karşıyaka'nın Kültür Yolculuğu

Başkan Durak\'la Karşıyaka\'nın Kültür Yolculuğu

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Kedi Kitapevi'nin "Pazartesi Söyleşileri"nin konuğu oldu ve Karşıyaka'nın kültür yolculuğunu değerlendirdi."Bir Kentin Kültür Yolculuğu, Karşıyaka Üzerine Cevat Durak'la Söyleşi" başlığıyla gerçekleştirilen...

25.04.2013 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Kedi Kitapevi'nin "Pazartesi Söyleşileri"nin konuğu oldu ve Karşıyaka'nın kültür yolculuğunu değerlendirdi.

"Bir Kentin Kültür Yolculuğu, Karşıyaka Üzerine Cevat Durak'la Söyleşi" başlığıyla gerçekleştirilen etkinlikle konuşan Başkan Durak, kent için neden "Kültür ve Turizm" vizyonunu seçtiklerini, kitapseverlere anlattı. Sanayisi ve tarımı olmayan bir kentin önünde fazlaca bir seçecek olmadığını belirten Başkan Durak, "Karşıyaka için bu öyle zorlu bir seçim olmadı. Kültür kenti için Karşıyaka fazlasıyla istekli bir kentti. Biz 9 yıldır, bunun alt yapısını hazırlıyoruz" dedi.

Karşıyaka'nın bugün artık bir kültür merkezi haline geldiğini vurgulayan Başkan Durak, "Önce yapısal eksikliklerimizi tamamladık. Nitelikli koltuk sayımızı bu süre içerisinde kazandırdığımız tesisler ile 3 bine çıkardık. Bu yıl içerisinde tamamlanacak tesislerimiz ile bu sayıyı 4 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Başta Opera ve Tiyatro Sahnemiz olmak üzere çok talep görüyoruz. Mekanlarımız sürekli etkinlikler ile dolu. Türkiye'de kültür sanat ile adından en çok söz ettiren belediyelerden bir tanesiyiz" diye de ekledi.

Sanatın her dalında atılımlar gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Durak, "Kentimizi heykel ve anıtlarla süsledik. Yapımı tamamlanma aşamasında olan Milli Mücadele Anıtı'nda yüzden fazla heykel, bröve, mask gibi eserler var.

Karşıyaka Çarşısı'nda yeni bir tiyatro salonunu tamamladık, yakında açacağız. Yeni Girne Caddesi'nde 750 seyirci kapasiteli, sahnesi 300 metre kare olan konser salonumuzun inşaatı başladı, bir yıl içinde tamamlanacak. İzmir'in vizyonuna uygun adımlar attık " dedi.

Günümüzde kitap, gazete okuma oranlarının sürekli düştüğünü belirten Başkan Durak, "Eğitim ve kültür cebine para koymakla olmuyor. Aile, okul ve toplum yapısı bunu etkiliyor.

Öğrenmeye, okumaya daha çok zaman ayrılması gerekir" önerisinde de bulundu.

Söyleşiye katılanların sorularını da cevaplayan Başkan Durak, sokak şenlikleri yaparak vatandaşların kendi çevreleri ile daha çok kaynaşmasını sağlayacakları müjdesini de verdi.

(HK)

25.04.2013 10: 56: 01

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Durak'la Karşıyaka'nın Kültür Yolculuğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement