Başkan Ergün Manisalı Gazetecilerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Başkan Ergün Manisalı Gazetecilerle Buluştu

Başkan Ergün Manisalı Gazetecilerle Buluştu

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, Manisa'da görev yapan ulusal ve yerel medya temsilcileriyle bir araya geldi.

10.01.2012 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, Manisa'da görev yapan ulusal ve yerel medya temsilcileriyle bir araya geldi.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün Malta Parkı'nda basın mensupları onuruna düzenlediği kahvaltıya Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Sedat Cesurol, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç, Manisa'da görev yapan ulusal medya temsilcileri ve yerel medya temsilcileri katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en iyi şekilde kutladığımız bir yıl olduğu inancındayım. Değerli Başkanımız Cengiz Ergün, bugün bu mutlu günümüzde bizle beraber olmak için bu sabah kahvaltısında bizleri buluşturdu. Türk demokrasisinin vazgeçilmez unsurlarından olan medya, uzun süredir kendi çapında sıkıntılar yaşamaktadır. Çalışmak, her dalda olduğu gibi, medyada da zorlukları aşmakla mümkündür" dedi.

"MEDYANIN SIKINTILARINI BİLİYORUZ"

Aytaç'ın ardından söz alan ve gazetecilerin 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü kutlayan Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, "Tabi basında çalışanların bir takım sıkıntıları mevcut. Çalışanların mevcut yapı içerisinde yarınlarının güvencesi noktasında sıkıntıları olduğunu biliyoruz. Maalesef bu konuda olumlu adımlar atıldığına da pek şahit olmadık. Ama inanıyorum ki, bugün hükümet nezdinden basından sorumlu Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç'ın bu konuda yakın zaman içerisinde, gerekli girişimlerde ve çalışma içerisinde olacağına ve bunlarla ilgili adımlar atacağına inancım sonsuz. Bugün Manisa'da günlük çıkan 10 adet gazetemiz mevcut. Ben bunun yeterli olduğu kanaatinde değilim. Bugün çeşitli illere çeşitli vesilelerle gittiğimizde, bizim nüfusumuzdan daha küçük olan şehirlerde 20-25 tane gazetenin olduğuna şahit oluyoruz. Tabii ki gazetecilik zor bir meslek. Devamlı çalışmak ve devamlı koşturmak gerekiyor. Halka haberi hem duyurma, hem yetiştirme noktasında çok önemli bir görev ifa ediyorsunuz. Ben bu konuda bir kere daha sizlere çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Tabii ki patronlar açısından da zor. Ben hiçbir gazete patronunun medya nezdinde kar ettiğine inanmıyorum. Onların da Allah yardımcısı olsun" dedi.

"ULAŞIMDAKİ KÜÇÜK SIKINTILAR DÜZENE GİRECEK"

Yılbaşı itibariyle Manisa'da hayata geçen toplu ulaşımda dönüşüm ile ilgili de bazı açıklamalar yapan Başkan Ergün, şunları söyledi: "Kent içi toplu ulaşımda dönüşüm kapsamında Kentkart uygulamasını yılbaşı itibariyle Manisa'da hayata geçirdik. Geçtiğimiz Perşembe günü başlayan bu çalışma, bugün itibariyle 65 bin Kentkart satımına ulaşmış durumda. Manisalılar tarafından çok büyük ilgiyle benimsenmiş durumda. Hatlar arasındaki 45 dakikalık, 1 saatlik mesafeler düzelmiş durumda. Duraklardaki uzun bekleme süreleri düzelmiş durumda. Bütün şoför arkadaşlar da memnuniyetlerini ifade ediyorlar. 65 yaş emekliler için yapılan uygulamada bir sıkıntı oluştu. Bununla ilgili mevcut Cemiyet Başkanı, ilgili komisyon üyeleri bunu da masaya yatıracaklardır. Bu sorunun Belediye'den kaynaklandığı konusunda kafalarda herhangi bir soru işareti oluşmaması lazım. Bizim bünyemiz dışında yapılan bir uygulamaydı bu. Yeni uygulamayla, bazı güzergahlardan geçişin iptaliyle ilgili sıkıntılar gündeme gelmiş olabilir. Bunlar da geçiş sürecinde düzenlenecektir."

BASIN MENSUPLARINA ÜCRETSİZ KENT KART

Dönüşüm ile ilgili basın mensuplarına da bir müjde veren Başkan Ergün, "Hizmetini bilfiil her gün sokakta yerine getiren değerli basın mensubu arkadaşlarımızın, Kentkart uygulamasından ücretsiz yararlanmaları sağlanacaktır. Bütün gün sahada çalışan bu arkadaşlarımız, günde sayısı belirsiz bir şekilde, 5 defa 10 defa dolmuşa binme noktasında çalışma içerisindedir. Biz de onları düşünmeden edemezdik. Bu doğrultuda sizler için ücretsiz Kentkart uygulamasını hayata geçiriyoruz. Bununla ilgili kartlar size gönderilecektir. Bir kere daha basın gününüz kutlu olsun" dedi. Konuşmaların ardından Başkan Ergün, gazeteciler ile birlikte pasta kesti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Ergün Manisalı Gazetecilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement