Başkan: "Fatih'in İstanbul'u Fethettiği Yaştasınız" - Son Dakika
Yerel

Başkan: "Fatih'in İstanbul'u Fethettiği Yaştasınız"

Başkan: "Fatih\'in İstanbul\'u Fethettiği Yaştasınız"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İlim Yayma Cemiyeti Kocaeli Şubesi’nin Yeşilova Erkek Öğrenci Yurdu’nu ziyaret etti.

09.04.2015 13:10

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İlim Yayma Cemiyeti Kocaeli Şubesi'nin Yeşilova Erkek Öğrenci Yurdu'nu ziyaret etti.

İlim Yayma Cemiyeti Yeşilova Erkek Öğrenci Yurdu'nu ziyaret eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, üniversite öğrencileriyle sohbet etti. Gençlerle baş başa ülkenin geçmiş serüveni ve gelecek tasavvuru üzerine konuşan Başkan Karaosmanoğlu, "Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaşta olduğunuzu unutmayın. Onun imanı ve ufku size dünya üzerinde başaramayacağınız güçlüğün olmadığının tek ispatıdır. Bu inanç dünya üzerinde adaletin sağlamasında sizlere enerji vermelidir" dedi.

Ziyarette Başkan Karaosmanoğlu'na Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doğan Erol, İlim Yayma Cemiyeti Kocaeli Şube Başkanı Fevzi Utaş ve cemiyet yöneticileri eşlik etti. İlim Yayma Cemiyeti'nin Yeşilova'daki erkek öğrenci yurdunda, gençliğin ufuk arayışına katkı sunmak, bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmak için öğrencileri ziyaret eden Başkan Karaosmanoğlu, "Gençlik enerji kaynağımızdır. Ülkemizin varlığı da yetişecek bilge ve imanlı bir nesille olacaktır. Devlet büyüklerimiz özellikle gençliğin yetişmesinde sivil toplum kuruluşlarının ve bizlerin sorumluluk almasını istiyor. Bu amaçla bizler de eğitim alanında Büyükşehir olarak üzerimize düşen her görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Yeterli eğitim alarak ülkemizin önünü açacak üretkenlikle ve umut dolu yüreğinizle ecdadımızın hayallerini gerçekleştirmelisiniz" şeklinde konuştu.

Üniversite öğrencilerine zamanlarını iyi değerlendirmeleri konusunda uyarıda bulunan Başkan Karaosmanoğlu, "Zaman hızlı geçer. Kendinizi yetiştirmek için zaman kaybetmeyin. Geleceğe donanımlı hazırlanmanız için buradaki eğitim hayatınızı iyi planlamalısınız. Değerlerimizi koruyarak, bu ışıkta kendinizi yetiştirin. Ancak bu şekilde ülkemiz daha etkin ve mazlum ülkelerdeki insanlara sıcak el olacak insan gücüne kavuşabiliriz. Bu amaçla sizler tarihe ve bu insanlığa karşı sorumlusunuz. Ülkemizin yükselmesi sizlerin gayretleriyle olacaktır" dedi

Gençleri çok sevdiğini dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, "Sizlerin önünü açarak hayata iyi hazırlanması için mücadele ediyoruz. Yeni eğitim yuvalarıyla sizlere ve geleceğimize hizmet ediyoruz. Milletimize hayırlı insanlar yetiştirmek bizim asıl gayemiz. Bizler hedefleri olan ülkesine hizmet edecek insanlar olmanızı istiyoruz. Medeniyet tasavvurumuzun oluşmasında hedefleri olan dava insanları olun. Derdimiz, milletimize hizmet etmektir" şeklinde konuştu.

Kendi mühendisimizin ürettiği projelerle gururlandırdıklarını da söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, "Savunma sanayi başta olmak üzere birçok alanda ülkemiz artık ileri noktalara geldi. Özgüveni yüksek bir gençlik yetişiyor. Başarılı aranan insanlar ülkemizde çoğaldı. Bilim ve AR-GE alanında yaptığımız birçok çalışma yeni iş alanlarının gelişmesine neden oluyor. Bu da ülkemize yüksek katma değer olarak geri dönecektir. Sizler insanlığa ve ülkenize sorumlusunuz. Sizlerin iyi yetişmesi güçlü Türkiye'nin oluşmasına büyük katkı sağlayacaktır. Gençlerimizin hedefi olacak, özgürlükleri savunacak ve değerlerine sahip çıkacaksınız. Düşünce ve fikir üretme hakkınızı kesinlikle kullanın. Onurlu ve özgür olan bireyler olarak geleceğe hazırlanın" ifadelerini kullandı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan: 'Fatih'in İstanbul'u Fethettiği Yaştasınız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement